Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Ηρακλή με 3-0 (25-21, 25-19, 25-20) στον πρώτο αγώνα του Β΄ ομίλου του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» (α΄ φάση) κι έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στο φάιναλ 4 της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι», με πρώτο σκόρερ τον Μίκο Οΐβάνεν, παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί επιθετικά και είχαν συνέχεια τον έλεγχο στο σκορ στην αναμέτρηση του «Μελίνα Μερκούρη», που παρακολούθησε και ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Λοράν Τιλί.

«Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Πάντα το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν είναι περίεργο μέχρι να βρεις ρυθμό. Ξεκινήσαμε καλά, στο δεύτερο σετ μπήκαμε λίγο νωθρά αλλά βρήκαμε το ρυθμό μας, διορθώσαμε την τακτική μας και ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς σε γενικές γραμμές», σχολίασε ο Iσπανός προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπενίτεθ.

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιάννης Ορφανός, επισήμανε ότι «ο Ολυμπιακός είναι φέτος πολύ δυνατός, ειδικά μέσα στην έδρα του. Είμαι ευχαριστημένος, όχι από το σκορ αλλά από την εμφάνισή μας σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού. Φυσικά μας έλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός και η συγκέντρωση. Ελπίζω στον δεύτερο αγώνα μας στον όμιλο να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».

***Η Παναχαϊκή νίκησε 3-0 (25-12, 25-23, 25-21) στο Βραχάτι τον ανέτοιμο Παναθηναϊκό, στον πρώτο αγώνα του Γ΄ ομίλου (α΄ φάση) του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Στον πρώτο επίσημο αγώνα τους, οι «πράσινοι» φανέρωσαν τις αδυναμίες τους από την έλλειψη προετοιμασίας, αφού οι αθλητές του «τριφυλλιού» δεν έχουν κάνει ούτε μία προπόνηση!

«Δεν χρειάζονται δηλώσεις. Θα μιλήσουμε όταν γίνουμε ομάδα», σχολίασε λακωνικά κι εξόχως χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

«Δε μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε πολλά φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πιο δυνατοί ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Έχουμε ακόμα ένα ματς με τον Παμβοχαϊκό. Μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλά και να βελτιωθούμε και δεν θα πούμε «όχι» στο ενδεχόμενο πρόκρισης στο φάιναλ 4», δήλωσε από την πλευρά του ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

***Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε τη Νίκη Αιγινίου με 3-1 στον εναρκτήριο αγώνα του Α΄ ομίλου (α΄ φάση) του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», στο γυμναστήριο του Αιγινίου. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ήταν πιο δεμένη σε μπλοκ-άμυνα, είχε καλύτερη υποδοχή, ενώ η διπλή αλλαγή κεντρικού-διαγωνίου μετά το 3ο σετ έκανε τη διαφορά απέναντι στους γηπεδούχους, που είχαν τη μεγάλη ατυχία να τραυματιστεί ο Μανώλης Δημητριάδης στο τέλος του 1ου σετ και να αποχωρήσει.

Ο Δημητριάδης έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα, ωστόσο η συμμετοχή του στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Φοίνικα στη Σύρο είναι αμφίβολη. Για τη Νίκη δεν αγωνίστηκε ο Λουκούμι, που είναι τραυματίας, αλλά και ο Ζένια Γκόρτσανιουκ (είχε πυρετό). Στα δύο πρώτα σετ διαγώνιος του Εθνικού αγωνίστηκε ο Χριστόφας και κεντρικοί οι Χατζόπουλος, Κυριακίδης, ενώ στο 3ο και στο 4ο σετ πέρασε διαγώνιος ο Χαραλαμπίδης και κεντρικός ο Χριστόφας.

«Ο Εθνικός ήταν καλύτερος και πιο οργανωμένος από την ομάδα μου και νίκησε. Ακόμα θέλουμε δουλειά για να δέσουμε και να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε για το πρωτάθλημα», δήλωσε ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου, Θανάσης Στράντζαλης.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης, σχολίασε: «Παίξαμε καλύτερα και πήραμε μία νίκη που αποδεικνύει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι αλλαγές που κάναμε με τους κεντρικούς και τους διαγώνιους μας έδωσε διάρκεια στην επίθεση και δεν επηρέασε το ρυθμό μας».

***Ο Φοίνικας Σύρου νίκησε δύσκολα στην Ερμούπολη με 3-2 (25-16, 21-25, 25-17, 22-25, 15-11) τον μαχητικότατο Εθνικό Πειραιώς, στην πρεμιέρα του Δ΄ ομίλου (α΄ φάση) του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Οι νησιώτες πήραν έτσι το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο φάιναλ 4, που θα φιλοξενηθεί στην ίδια έδρα περί τα τέλη Ιανουαρίου 2018. Οι «νεοφώτιστοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν άλλες τόσες και στο τέλος να πιέσουν τον Φοίνικα στο τάι μπρέικ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις παρά την ήττα τους.