Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού. Η Χοφενχάιμ, αποφάσισε να επωφεληθεί από την χρήση μίας εφαρμογής της τεχνολογίας, για την καλύτερη οργάνωση των προπονήσεων.

Ο 30χρονος προπονητής της, Γιουλιάν Νάγκελσμαν, έκανε αυτή την επιλογή, προκειμένου να εκτιμήσει με ακρίβεια την κατάσταση του κάθε παίκτη. Ετσι μπορεί και επιλέγει τους ένδεκα καλύτερους παίκτες για τον αγώνα, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από την προπόνηση. «Επιλογές» όπως η …απουσία ξεκούρασης και η κατανάλωση αλκοόλ δεν θα είναι πλέον «μυστικές».

«Αναλύουμε τα δεδομένα που έρχονται σε μας για να δούμε αν ένας παίκτης είναι στο όριο υπερφόρτωσης, ή αν είναι σε καλή κατάσταση», είπε στη Bild.

Ο 30χρονος προπονητής, όπως πολλοί από τους συνομηλίκους του, είναι ενθουσιώδης με την τεχνολογία. Στο κέντρο προπονήσεων, έχει δημιουργηθεί ένα εργαστήριο όπου μπορεί να αναλύει στους αγώνες σε επίπεδο τακτικής, ενώ χρησιμοποιείται μία «γιγαντοοθόνη», όπου προβάλλεται μια σειρά εικόνων που λαμβάνονται από τέσσερις κάμερες. Μια ευκαιρία προκειμένου να αναλυθεί η κίνηση κάθε παίκτη και να εντοπιστούν τυχόν λάθη. Η γερμανική ομάδα χρησιμοποιεί επίσης το «κλουβί», ένα δωμάτιο όπου οι παίκτες πρέπει να μαντέψουν μέσω ενός ήχου από πού έρχεται η μπάλα, κάτι που επιτρέπει να εντοπιστούν με ακρίβεια οι χρόνοι αντίδρασης κάθε παίκτη.