Με σπουδαία εμφάνιση στο Σαν Σίρο, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία (0-0) με τη Μίλαν στο πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της στο Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά παραμένει «δυνατά» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με το βαθμό στο Μιλάνο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κρατάει στα χέρια της τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια, ενώ στο β’ γύρο έχει και δύο ματς στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ άριστα οργανωμένη κινδύνευσε ελάχιστα στο α’ μέρος και στη πιο σημαντική στιγμή, Σιμόες και Γκάλο έκοψαν τα σουτ των Σίλβα και Μποναβεντούρα. Αντίθετα, είχε και αυτή τις δικές της καλές φάσεις. Η πρώτη στο 30΄ μετά από λάθος του Μουζάκιο ο Σιμόες πλάσαρε, όμως η μπάλα παρότι χτύπησε και στο πόδι του Ντοναρούμα, πέρασε παράλληλα με τη γραμμή τις εστίας. Η δεύτερη στο 41΄ με το απευθείας σουτ του Τζανετόπουλου από κόρνερ του Γκάλο, που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ντοναρούμα.

Στο β’ μέρος η Μίλαν αύξησε την πίεση, ο Ανέστης όμως όσες φορές χρειάστηκε ήταν αποτελεσματικός και εξουδετέρωσε σουτ των Κουτρόνε, Λοκατέλι, Τσαλχάνογλου, Σούσο. Στο 90′ σε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μπακασέτα, ο Ντοναρούμα απέκρουσε δύσκολα.

Διαιτητής: Αντρέας Εκμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες: Λοκατέλι – Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια

ΜΙΛΑΝ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Τζ. Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Καλάμπρια , Μποναβεντούρα (73΄ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Σούσο (83΄ Μπορίνι), Λοκατέλι, Αντρέ Σίλβα (63΄ Κάλινιτς), Κουτρόνε

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (90+3΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Αραούχο), Λιβάγια (76΄ Μπακασέτας)

Νίκη της Ριέκα στη Βιέννη

Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου η Ριέκα νίκησε στη Βιέννη την Αούστρια με 3-1. Η κροατική ομάδα προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ του Γκαβράνοβιτς (21′ και 31′), η Αούστρια μείωσε στο 90′ με τον Φρισενμπίχλερ, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οΚρβιζιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Μοχάμεντ, Φρίσενμπιχλερ, Μονσάιν, Σέρμπεστ (77΄ Πρόκοπ), Κλάιν, Βέστερμαν, Ντε Πάουλα (59΄ Ταγιούρι), Σάλαμον, Χολτσχάουζερ, Πιρές.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (79΄ Κβρζιτς), Γκαβράνοβιτς, Έλεζ (70΄ Πούντσετς), Γκόργκον, Μάλες, Μίσιτς (77΄ Πάβιτσιτς), Μπράνταριτς, Βέσοβιτς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μίλαν 2-1-0 8-3 7

ΑΕΚ 1-2-0 4-3 5

Ριέκα 1-0-2 6-6 3

Αούστρια 0-1-2 4-10 1