Τριγμούς στο εσωτερικό της Εθνικής Ισπανίας και συγκεκριμένα στις σχέσεις μεταξύ των διεθνών και της ομοσπονδίας, προκάλεσε η απόλυση της γυναίκας που δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που την αποκαλούσαν «αφεντικό».

Η Μαρία Χοσέ Κλαραμούντ, πρώην πια διευθύντρια της ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου, παύτηκε από τα καθήκοντά της το μεσημέρι της Πέμπτης , μετά από απόφαση του προέδρου της RFEF, Χουάν Λουίς Λαρέα.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τη Marca, εδώ κι αρκετό καιρό προσπαθούσε να «ξεφορτωθεί» την στενή συνεργάτιδα του πρώην προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ. Η Κλαραμούντ μετά την αποχώρηση του Βιγιάρ είχε χάσει την στήριξή της στο διοικητικό συμβούλιο, ιδιαίτερα μετά την αντιπαράθεση που είχε με τον αντιπρόεδρο, Χουάν Παδρόν, σε θέματα οικονομικής φύσεως.

Οι διεθνείς, ωστόσο, είχαν μία εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στο όλο θέμα. Οι πιο παλιοί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την προσφωνούσαν και ως «αφεντικό», ενώ πρόσφατα ο αρχηγός της «φούριας ρόχας», Σέρχιο Ράμος και συγκεκριμένα μετά το ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 με την Ιταλία, είχε υπερασπιστεί την Κλαραμούντ, με αφορμή την έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει περί απομάκρυνσής της: «Εμείς οι παίκτες θέλουμε να παραμείνει κοντά μας».

Η επιθυμία των παικτών δεν εισακούστηκε, γεγονός που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει την έναρξη μίας εσωτερικής αντιπαράθεσης με την ομοσπονδία. Τόσο ο Χουλέν Λοπετέγκι, αλλά και στο σύνολό τους οι ποδοσφαιριστές έμειναν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός, καθώς κανείς τους δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του Λαρέα.

Το όνομα του παλαίμαχου διεθνούς άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει ξανά από την θέση αυτή, ακούγεται έντονα, αλλά προς το παρόν δεν είναι τίποτα σίγουρο.