«Παλεύουμε με τραυματισμούς, κόντρα διαιτησίες, τιμωρημένες έδρες και άδειες κερκίδες. Δεν έψαξα ποτέ δικαιολογίες» δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλους, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Μάλαγα την Παρασκευή, για τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Τα προβλήματα των Ερυθρολεύκων και πάλι πολλά: Οριστικά εκτός θα μείνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Παπανικολάου, Μάντζαρης και Στρέλνιεκς.

Αναλύοντας τη Μάλαγα, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Παίζουμε με μία σκληροτράχηλη ομάδα, με μία ομάδα που είναι πολύ επιθετική, και στην άμυνα και στην επίθεση, με παίκτες που μοιράζονται το χρόνο, με μεγάλο ρόστερ και ένα βαθύ rotation που τους δίνει φρεσκάδα και ενέργεια για όλο το παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πρωτοστατούν, αλλά σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα. Παίζουν όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι επικίνδυνη και αξιόλογη ομάδα. Εμείς να εφαρμόσουμε το πλάνο μας, αμυντικά να εξουδετερώσουμε τα ατού τους, επιθετικά να δούμε τις αδυναμίες τους και να τις χτυπήσουμε».

Για το θέμα των τραυματισμών είπε: «Δεν θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς όσο σημαντικοί κι αν είναι αυτοί, γιατί εγώ θέλω να παλεύω με όσους παίκτες έχω, με πέντε; Αυτοί οι πέντε πρέπει να ματώσουν στο γήπεδο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας αυτής, να παλεύει όλα τα παιχνίδια, με τραυματισμούς, με κόντρα διαιτησίες, με τιμωρημένες έδρες, με άδειες κερκίδες: αυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού! Εγώ θέλω η ομάδα να παλεύει, οι παίκτες να βουτάνε στο γήπεδο. Αυτό κάνουμε μέχρι τώρα, αυτό θα κάνουμε. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε για τους τραυματισμούς. Είδαμε ότι όλοι οι τραυματισμοί φέτος στην ομάδα έχουν γίνει από χτυπήματα. Δεν είναι από κακή προπόνηση ή από κάτι που γίνεται λάθος. Άρα το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Εγώ ως προπονητής προσαρμόζω ανάλογα τους παίκτες και την ομάδα, βάζοντας κάποιους παίκτες σε άλλες θέσεις από τις βασικές τους θέσεις για να καλύψουμε τα κενά»

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη απόκτηση παίκτη για να καλύψει το κενό του τραυματία Τιλί είπε: «Το συζητάμε. Δεν βιαζόμαστε! Αν και δεν είναι επίκαιρο λόγω του αγώνα και δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που μπορεί να έρθουν. Εχουμε τον αγώνα να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν. Αυτή είναι και η αιτία που δεν τρέχουμε για το αν θα πάρουμε παίκτη ή όχι. Ρίχνουμε ματιές στην αγορά, έχω μιλήσει με τη διοίκηση και είπαμε να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις εν θερμώ.Αν πάρουμε παίκτη θα είναι ποιοτικός».