Αμεση απεμπλοκή του ίδιου και της οικογένειάς του από τη διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προανήγγειλε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου υπογράμμισε ότι από δω και στο εξής θα υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών και μείωση προσωπικού, ενώ θα εξυπηρετούνται μόνο οι απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις, ώστε να μην υπάρξουν τιμωρίες για την ομάδα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι έγιναν λάθη στη στελέχωση του Απόλλωνα το καλοκαίρι, υπερασπίστηκε το έργο του τεχνικού διευθυντή, Γιώργου Κασναφέρη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε συγκεκριμένα άτομα μέσα από την «οικογένεια» του Απόλλωνα, που θεωρεί ότι κάνουν «πόλεμο» στη διοίκηση. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η «ελαφρά ταξιαρχία» μπορεί να παραμείνει στη Super League.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συμπληρώθηκαν 3,5 χρόνια από τη στιγμή που η οικογένειά μας ενεπλάκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το ποδόσφαιρο για εμάς ήταν ένα άθλημα, μια πηγή χαράς. Δυστυχώς κατάντησε για εμάς να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να φεύγουμε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Με τη σημερινή μας παραίτηση θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι.

Οι εξελίξεις του Απόλλωνα τρέχουν. Μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα, ακολούθησε μια ανακοίνωση που βασίστηκε σε τέσσερα σκέλη. Μίλησε για σωματεία που έχουν διακριτική αντιμετώπιση. Μετά απ’ αυτήν την ανακοίνωση δεν ακούσαμε έναν δημοσιογράφο να πει κάτι για το διαιτητή, που ήταν καθ΄όλα άριστος. Όμως μετά την κόκκινη που του υποδεικνύει ο 4ος, βγάζει μια ένοχη στάση, θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει κάποιον με το παράπονο. Ενώ ήταν ματς που ίσως να έγιναν και 15′ καθυστερήσεις έδειξε μόνο τρία λεπτά. Το δεύτερο θέμα που θίξαμε ήταν στην παραδοχή αποτυχίας στελέχη-ποδοσφαιριστές. Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος με τους παίκτες και τα στελέχη. Επίσης, έγινε σαφές ότι οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης αποχωρούν από τον Απόλλωνα. Έχουμε χλευαστεί επειδή έχουμε τολμήσει να το πούμε αυτό άλλες δύο φορές. Η θέση της εταιρίας είναι καθαρή, έχει μηδενικές υποχρεώσεις και ψάχνουμε τον τρόπο να απεμπλακούμε. Δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από πουθενά. Πήραμε πρωτοβουλία και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους σοβαρούς επιχειρηματίες, αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σ’ αυτό το ποδόσφαιρο. Έγινε μια σημαντική επαφή με τον κ.Βελλή, που μας απάντησε ότι `δεν επιθυμώ να εμπλακώ με τα διοικητικά του Απόλλωνα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον`».

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα εξήγησε ότι η διοίκηση θα είναι πλέον υπηρεσιακή. Τι σημαίνει αυτό; «Μείωση προσωπικού, το θέμα προπονητικού κλείνει, περιορίζεται το μπάτζετ και πληρώνονται μόνο τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα με μηδενισμούς. Υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές με καθυστέρηση. Θα προσπαθήσουμε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Αν δεν υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος, θα κοιτάξουμε να προσφέρουμε τις μετοχές σ’ έναν ανεξάρτητο σύλλογο, όπως είναι ο σύλλογος «Αναγέννηση», που πολεμά τις προσπάθειές μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν κρίση. Είναι αυτοί που είναι με το μέρος της προηγούμενης διοίκησης. Είναι αυτοί που χτύπησαν τον κ. Κασναφέρη. Όταν νικούσε η ομάδα ήταν στεναχωρημένοι, όταν δεν ανέβηκε η ομάδα ήταν χαρούμενοι γιατί πίστευαν ότι θα έρθουμε σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσουμε. Χτύπησαν μια υπάλληλο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα απειλούν με ξυλοδαρμό τον προπονητή ακαδημιών του Απόλλωνα, θα κινηθούμε νομικά και ποινικά. Δημιουργούν συνεχώς κρίσεις. Επειδή δεν αντέχουμε άλλο αυτό το μπούλινγκ που γίνεται σε εμάς, αποχωρούμε».

Ο κ. Μονεμβασιώτης, αφού έκανε έναν απολογισμό της πορείας του Απόλλωνα τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε για το σχεδιασμό της εφετινής χρονιάς: «Επειδή δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε εμείς με την ομάδα, πιστεύουμε στο αγγλικό μοντέλο και γι αυτό βάλαμε σ’ αυτό τον πόστο τον κ.Κασναφέρη. Είναι ο καλύτερος στην κατηγορία σ’ αυτό που κάνει. Είναι τόσο οργανωτικός, που στη Θήβα πηγαίνουμε και έχει κανονίσει μέχρι και τα διόδια του πούλμαν. Ο Κασναφέρης θα φύγει την ημέρα που θα αλλάξει η διοίκηση. Το ότι είναι στον πάγκο και μιλάει λίγο παραπάνω, είναι λόγω του ότι είναι αυθόρμητος. Η ομάδα είναι καινούρια, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που συζήτησαν μαζί μας (Μανιάτης, Κούτρης, Σηφάκης), αλλά βρήκαν καλύτερες προτάσεις στο εξωτερικό. Τα χρήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ λίγα κι οι φόροι πολύ μεγάλοι. Στον Μανιάτη ήρθε πρόταση 1.000.000 ευρώ για δύο χρόνια από την Τουρκία. Μανούσος, Βασιλακάκης, Μουνάφο επέλεξαν να πάνε σε καλύτερη ομάδα για να νιώσουν πιο ασφαλείς.

Πάμε στους ξένους παίκτες. Αυτοί είναι ο κ. Καμπιάσο, που δήλωσε ότι θα γίνει προπονητής, ο κύριος Σίλντενφελντ, που βρήκε καλύτερη πρόταση από την Κύπρο, και ο Τσόρι (σ.σ. Ντομίνγκες). Ο Τσόρι ήταν ένα ευαίσθητο παιδί που περίμενε τον Ολυμπιακό. Επειδή ο Απόλλων είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά έχει γίνει μικρή τα τελευταία 20 χρόνια λόγω του μαρασμού που υπάρχει, θεωρήσαμε ότι ο Τσόρι θα μπορούσε να μας βοηθήσει, λιγότερο αγωνιστικά και περισσότερα ψυχολογικά. Του δίναμε 300.000 καθαρή αμοιβή για τον πρώτο χρόνο και άλλες 300.000 το δεύτερο. Για την εφορία του 150.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και άλλες 150.000 ευρώ το δεύτερο. Σπίτι και αυτοκίνητο 20.000 τον πρώτο και άλλα τόσα το δεύτερο. Εισιτήρια για την Αργεντινή 10.000 τον κάθε χρόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Πριμ 50.000 τον πρώτο χρόνο και το δεύτερο και επαγγελματική αποκατάσταση. Αν δεν έβρισκε δουλειά στο ποδόσφαιρο που ήθελε, θα του προσέφερε ο Απόλλων 100.000 ευρώ για να φτιάξει το δικό του «Βενέτης» στην Ελλάδα. Αν δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, θα του προσφέραμε 500.000 ευρώ, για να πάρει το franchise της «Βενέτης» στην Αργεντινή. Το συνολικό κόστος για δύο χρόνια ήταν 1.200.000 ευρώ».

Για τους λόγους της αποχώρησής τους από την ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης ανέφερε: «Για έναν λόγο αποχωρούμε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε και να αποδεχτούμε την αχαριστία του κόσμου του Απόλλωνα. Στα χρόνια της παρακμής έμειναν 300 ενεργοί οπαδοί. Οι 280 είναι μαζί μας και είναι αυτοί οι 20 που προκαλούν συνεχόμενες κρίσεις. Με λίγα λόγια, «κακό χωριό τα λίγα σπίτια». Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά, δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας, να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας και ο Απόλλων να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη. Η… κατάρα του Απόλλωνα λέγεται «Αναγέννηση». 20 άτομα δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Δεν γουστάρουμε αυτοί οι άνθρωποι να λέγονται Απολλωνιστές. Είναι μια μικρή μασονία που εκπροσωπεί το κακό ο Απόλλων. Μαύρισε η ψυχή μας, δεν γουστάρουμε άλλο!».