Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε με άγριες διαθέσεις τη σεζόν στο ΝΒΑ. Στο πρώτο παιχνίδι των Μιλγουώκι Μπακς είχε 37 πόντους και 13 ρημπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί των Σέλτικς στη Βοστώνη με 108-100.

Ο Αντετοκούνμπο τέλειωσε το ματς με 13/21 δίποντα, 11/13 βολές, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα. Για τη Βοστώνη, ο Ιρβινγκ είχε 12 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράουν (18π).

Οι Σέλτικς έδειξαν επηρεασμένοι από τον σοκαριστικό τραυματισμό τουΓκόρντον Χέιγουορντ που έστειλε πάντως μήνυμα στους συμπαίκτες του μέσω video πριν την έναρξη.

«Θεωρώ ότι είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα φέτος. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Πρέπει επίσης να έχουμε συνέχεια αυτή τη νοοτροπία. Δεν είμαστε το φαβορί, ούτε είμαστε ομάδα με σημαντική αγορά πίσω της. Δεν είμαστε μεγάλη ομάδα, είμαστε ένα σύνολο νέων, οπότε πρέπει να παίζουμε με επιπλέον κίνητρο κάθε φορά. Ελπίζουμε πως εφέτος, θα είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ανατολής», τόνισε ο Ελληνας σταρ και συμπλήρωσε: «Είναι η καλύτερη χρονιά για να κάνω το κάτι παραπάνω. Είμαι πιο άνετος στο ρόλο μου. Ξέρω ότι με προσέχουν περισσότερο οι αντίπαλοι, αλλά βλέπω βίντεο και προσπαθώ να παραμένω διαβασμένος».