Το… σπιτικό τους στη νέα Ευρωλίγκα ανοίγουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για να υποδεχτούν το κοινό τους και τις Μπάμπεργκ και Μάλαγα αντίστοιχα.

Οι Πράσινοι, ύστερα από τη συντριβή στη Βαρκελώνη, επιστρέφουν απόψε (21.15 Novasports1) στη θαλπωρή του ΟΑΚΑ για το ματς που φαινομενικά είναι το πιο εύκολο των πρώτων εννέα αγωνιστικών για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η Μπάμπεργκ, που άλλαξε σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με πέρυσι, παραμένει ανταγωνιστική ομάδα, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα δεν συγκρίνεται με των επόμενων. Ο Παναθηναϊκός, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρουσιαστεί με τους 7 ξένους στο ρόστερ του, έχει ηττηθεί μία φορά από τους Γερμανούς (79-76 στο Μπάμπεργκ τη σεζόν 11-12) και μετρά επτά νίκες, οι τέσσερις σε ισάριθμα ματς στο ΟΑΚΑ. «Εχουμε πολλά να διορθώσουμε, αλλά όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά» σχολίασε ο προπονητής των Πράσινων, που έκανε το αλησμόνητο ντεμπούτο του στον ΠΑΟ στο Μπάμπεργκ. Από το -10 π. (83-73) στο 36′ οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τη νίκη (84-83) με σερί 11-0 που ολοκληρώθηκε με δίποντο του Καλάθη στα 3» κατόπιν επιθετικού ριμπάουντ, ενώ είχε κάνει την επαναφορά από την baseline.

Πρεμιέρα στο γήπεδό του κάνει αύριο (21.00, Novasports2) και ο Ολυμπιακός, ο οποίος δίνει το δεύτερο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τη Μάλαγα, που έκανε την έκπληξη νικώντας την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε. Οι Ερυθρόλευκοι, λόγω τιμωρίας, αντιμετώπισαν την Μπασκόνια στα Δύο Αοράκια, οπότε γι’ αυτό το ποδαρικό στο ΣΕΦ θα γίνει αύριο. Τα προβλήματα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, πολλά. Δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σπανούλη, Τιλί, Στρέλνιεκς, ενώ σήμερα θα μάθει αν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Μάντζαρη, Παπανικολάου. Πάντως ο Μπράιαν Ρόμπερτς θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Να σημειωθεί ότι η Μάλαγα δεν έχει νικήσει ποτέ στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός έχει 9/9 εντός έδρας και με τελευταία ήττα τη σεζόν 2010-11 στη Μαλάγα έχει σερί 6/6.