Η ανυπομονησία για το τζάμπολ στο εναρκτήριο ντέρμπι του ΝΒΑ ανάμεσα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μπόστον Σέλτικς κτυπούσε κόκκινο. Οι προβολείς ήταν καρφωμένοι στους σούπερσταρ. Ο Κάιρι Ερβινγκ επέστρεφε στην αγκαλιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος. Οι 20.562 θεατές στην Quicken Loans Arena συμμετείχαν σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι. Πέντε λεπτά μετά την αρχική κόρνα, οι καρδιές παγώνουν και η ονειρεμένη πρεμιέρα μετατρέπεται στον απόλυτο εφιάλτη. Ο Γκόρντον Χέιγουορντ προσγειώνεται άτσαλα στο παρκέ. Το αίμα κόβεται. Η διάγνωση του ιατρικού επιτελείου των Σέλτικς σοκαριστική: κάταγμα κνήμης στο αριστερό πόδι. Καταστροφή. Ο Ερβινγκ δεν αντέχει να βλέπει και κρύβεται στην αγκαλιά δυο συμπαικτών του. Συνειρμικά θα ήλθε στη μνήμη του ο δικός του σοβαρός τραυματισμός (κάταγμα επιγονατίδας), που του είχε στερήσει τη συμμετοχή στους πέντε από τους έξι τελικούς της σεζόν 2014-15 με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Μήπως ήταν ο μοναδικός στο παρκέ, που έχει υποστεί ανάλογο σοκ; Λίγα έχει περάσει ο συμπαίκτης του στο Κλίβελαντ Ντέρικ Ρόουζ; Τον Απρίλιο του 2012 υπέστη ρήξη χιαστού. Τον Νοέμβριο του 2013 ρήξη μηνίσκου. Και τον Φεβρουάριο του 2015 υπεβλήθη σε νέα επέμβαση στο ίδιο σημείο.

Η επιστολή του Μπράιαντ

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Χέιγουορντ, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο ύψους 128 εκατ. δολαρίων, ευαισθητοποίησε την αθλητική κοινότητα, αλλά και τον απλό κόσμο, που έσπευσε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον 27χρονο φόργουορντ. Μια από τις πλέον συγκινητικές επιστολές του έστειλε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 είχε «κόψει» τον αχίλλειο τένοντα, συνεπώς γνωρίζει την ψυχολογία του παίκτη σε τόσο δύσκολες συνθήκες. «Είναι ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά αν συγκεντρώνεσαι στους μικρούς στόχους, θα ανακαλύψεις την ομορφιά του αγώνα που δίνεις. Θα είσαι ευγνώμων που μπορείς να σταθείς, να περπατήσεις, να τρέξεις, που θα μπορέσεις να προπονηθείς πιο σκληρά. Βλέπεις την πίστη μέσα σου να μεγαλώνει με κάθε μικρό στόχο και θα επιστρέψεις καλύτερος», έγραψε μεταξύ άλλων ο Black Mamba. Για την ιστορία: Καβαλίερς – Σέλτικς 102-99 (Τζέιμς 29 π., 16 ρ., 9 ασ. –Ερβινγκ 22 π., 10 ασ.), Ουόριορς – Ρόκετς 121-122 (Κέρι 22 π. – Χάρντεν 27 π., 10 ασ.).

n Την πέμπτη σερί ήττα του γνώρισε χθες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε με +7 (65-58) στο 31′, αλλά ηττήθηκε 82-85 (Τρις 22 π., Τζόουνς 18 π. –Αρμάντ 20 π., Γουάιτ 19 π.) από την τουρκική Γκαζιαντέπ στο κλειστό της Πυλαίας. Ηταν η δεύτερη ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, ενώ έχουν προηγηθεί ο αποκλεισμός από τον Αρη στο Κύπελλο Ελλάδας και οι ήττες από Παναθηναϊκό και Προμηθέα Πατρών στο Πρωτάθλημα.