Οι παίκτες της ΑΕΚ θα πατήσουν απόψε στο χορτάρι του επιβλητικού Σαν Σίρο για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στη Μίλαν, μία από τις πιο βαριές ευρωπαϊκές φανέλες. Παρ’ όλα αυτά, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε ότι έχει υψηλές απαιτήσεις από το παιχνίδι. Σε ερώτηση αν η ομάδα μπορεί να μην έχει άγχος, καθώς δεν περιμένει κανείς να νικήσει, ο ισπανός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Αυτό θα ήταν για μια ομάδα που συμβιβάζεται. Κι εγώ δεν έχω μάθει κάτι τέτοιο. Διδάχτηκα πως πάντα πρέπει να δουλεύω για να πετύχω το καλύτερο. Χρειάζεται και τύχη γι’ αυτό, όμως, κι αυτή έρχεται με τη δουλειά».

Ο Χιμένεθ είπε επίσης: «Το πρόβλημα θα είναι αν δεν πιστέψουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Μίλαν. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Η Μίλαν είναι μια σπουδαία ομάδα. Κι εμείς είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο παιχνίδι δυνατά».

Η Μίλαν, όσο κι αν ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα και ο Βιτσέντζο Μοντέλα, είναι υπό… επιτήρηση, παραμένει μια σπουδαία ομάδα, κάτι που γνωρίζει καλά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από τη θητεία του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

«Δεν έχει αυτό που λέμε καυτή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό είναι μικρή παγίδα. Δεν νιώθεις πίεση, αλλά μπορεί να το πληρώσεις από την πίεση που θα ασκήσει η Μίλαν. Κι αυτό πρέπει να αποφύγουμε. Χρειάζεται 100% συγκέντρωση, η Μίλαν έχει ποιότητα και μπορεί κάθε στιγμή να κάνει τη ζημιά» σχολίασε ο Χριστοδουλόπουλος, για τον οποίο, όπως και για τον Λιβάια, έκανε ειδική αναφορά η Μίλαν στην επίσημη ιστοσελίδα της. «Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν και οφείλουμε να τους προσέξουμε ιδιαίτερα» αναφέρει η ανάλυση για την ΑΕΚ.

Ο Βιτσέντσο Μοντέλα χαρακτήρισε την ΑΕΚ «δύσκολο και ποιοτικό αντίπαλο», ενώ θυμήθηκε τον Χριστοδουλόπουλο από τη συνεργασία τους στη Σαμπντόρια. «Θα χαρώ πολύ που θα τον συναντήσω ξανά» είπε χαρακτηριστικά.

Στην αποστολή της Μίλαν είναι και ο Κάλινιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όπως επίσης και ο Τσαλχάνογλου που δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι με την Ιντερ.