Το format της Ευρωλίγκας προσφέρει στο φιλοθέαμον κοινό πέντε εβδομάδες με διπλή δόση θεάματος. Με μπάσκετ για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, κατά τις οποίες διεξάγονται δύο αγωνιστικές. Ομως η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας δεν θα… σερβίρει απλά μια διπλή δόση, θα προκαλέσει overdose αναμνήσεων, συγκινήσεων, έκρηξης συναισθημάτων.

Τα έφερε έτσι το πρόγραμμα και τις δύο επόμενες και «κολλητές» αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους προπονητές με τους οποίους έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στη λαμπρή ιστορία του και ο Ολυμπιακός τον προπονητή που του έδωσε την τελευταία Ευρωλίγκα. Συνολικά οι δύο Αιώνιοι έχουν κατακτήσει εννέα τρόπαια Ευρωλίγκας και οι Πράσινοι θα ανταμώσουν με τους προπονητές που συνεισέφεραν τα μέγιστα για να κεντηθούν στο σήμα της ομάδας τα 5 από τα 6 αστέρια και οι Ερυθρόλευκοι τον πρώτο έλληνα κόουτς που οδήγησε ως πρώτος προπονητής την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης.

Την Τετάρτη, στη Μόσχα, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημήτρη Ιτούδη και την ΤΣΣΚΑ, την Πέμπτη ο Γιώργος Μπαρτζώκας (με τη Χίμκι) θα επιστρέψει για δεύτερη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ και το αποκορύφωμα των μεγάλων συναπαντημάτων θα γίνει την Παρασκευή, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να εισπράττει, για μια ακόμη φορά, την αγάπη από τον κόσμο που τόσο τον λάτρεψε.

Εβδομη υποδοχή

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, την οποία οδήγησε τον Μάιο στην πρώτη κατάκτηση Ευρωλίγκας (η 9η της συλλογής του), θα ξεπροβάλει από τη φυσούνα του ΟΑΚΑ για 7η φορά από την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το 2012. Μπορεί η ατμόσφαιρα να μην είναι ποτέ σαν εκείνη στις 20 Μαρτίου 2014, όταν όλοι οι Γιαννακόπουλοι τίμησαν τον κορυφαίο ευρωπαίο προπονητή, αλλά οι αναμνήσεις παραμένουν αναλλοίωτες και κάθε επιστροφή του Ομπράντοβιτς μοιάζει πιο σημαντική από τον ίδιο τον αγώνα. Οι Πράσινοι, μάλιστα, μέχρι τα περσινά πλέι-οφ τον χαίρονταν διπλά, αφού τις πρώτες τέσσερις φορές απέδιδαν τις τιμές που αξίζουν στον σέρβο προπονητή, τραγουδούσαν στην αρχή και στο τέλος του αγώνα το καθιερώμενο «Obradovic porompompero» (στο ρυθμό του ομώνυμου διάσημου τραγουδιού του Manolo Escobar) και συνάμα απολάμβαναν νίκες της ομάδας του. Στα περσινά πλέι-οφ όμως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είδαν το πρόσωπο της ομάδας του Ομπράντοβιτς που παρουσίαζε ο «εξάστερος» τη χρυσή εποχή του και έκανε όλη την Ευρώπη να τρομάζει. Το 4-0 στο ΟΑΚΑ έγινε 4-2 και συνολικά το σκορ έχει γίνει 7-4 για τη Φενέρ, ύστερα από το εκκωφαντικό «sweep» της που έστειλε τους Πράσινους από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα με πούλμαν!

Δύο στις δύο πίκρες

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός σε ένα εξίσου δύσκολο ματς (Χίμκι) θα υποδεχτεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον οποίο πανηγύρισε τον τρίτο και τελευταίο τίτλο Ευρωλίγκας, το 2013 στο Λονδίνο. Την πρώτη φορά που ο «coach B» επέστρεψε ως αντίπαλος, με την Μπαρτσελόνα στις 16/11/2016, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν με 59-52. Τον πίκραναν και στη Βαρκελώνη (69-67, 12/1/17), μολονότι στο 36′ έχαναν με 64-58.

Την Τετάρτη δεν θα έχουμε επιστροφή, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης και η ΤΣΣΚΑ θα φιλοξενήσουν τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα. Ο βοηθός του Ομπράντοβιτς τη 12ετία 1999-12 έχει πανηγυρίσει με τους Πράσινους 23 τίτλους (5-11-7) και θα τους αντιμετωπίσει ως αντίπαλος για 7η φορά. Στη Μόσχα δεν έχει νικήσει ποτέ ο ΠΑΟ (3/3) ενώ στο ΟΑΚΑ, όπου θα επιστρέψει στις 19 Ιανουαρίου, έχει μία νίκη και δύο ήττες (σύνολο 4-2 για την ΤΣΣΚΑ επί ημερών Ιτούδη).

Το πρόγραμμα της εβδομάδας:

24/10: Μακάμπι – Ολυμπιακός

25/10: ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός

26/10: Ολυμπιακός – Χίμκι

27/10: Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε