Ο σοβαρός τραυματισμός του Γκόρντον Χέϊγουορντ, ήταν το γεγονός που χαρακτήρισε την εφετινή πρεμιέρα στο ΝΒΑ. Ο άσος των Σέλτικς, υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο, όταν μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα με τους Καβαλίερς, επιχείρησε να πιάσει την μπάλα, δεν «προσγειώθηκε» σταθερά και «σμπαράλιασε» την ποδοκνημική του.

Ο τραυματισμός του Χέιγουορντ αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Περιφέρεια, καθώς οι φετινοί Σέλτικς «χτίστηκαν» στη λογική ότι υπάρχει ένας φόργουορντ που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, να λειτουργήσει ως δεύτερος πλέι-μέικερ, επιτρέποντας στον -επίσης νεοαποκτηθέντα- Κάιρι Ιρβινγκ να ασχοληθεί περισσότερο με το σκοράρισμα. Η Βοστώνη ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να κοντράρει και να «εκθρονίσει» τους Καβαλίερς, όμως το πλήγμα που δέχθηκε από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πολύ βαρύ.Ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος υπέγραψε το καλοκαίρι τετραετές συμβόλαιο με τους Σέλτικς αντί 128 εκατ δολλαρίων

Στον αγωνιστικό τομέα, ο ΛεΜπρον Τζέιμς «έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα», καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στην νίκη των «Καβς» επί των Σέλτικς με 102-99. Εφθασε «μία ανάσα» από το τριπλ νταμπλ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 16 ριμπάουντ κι εννέα ασίστ. Παράλληλα, ο Κέβιν Λόβ είχε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Τζάϊλεν Μπράουν με 25 πόντους.

Στο Γκόλντεν Στέιτ, οι πρωταθλητές υποδέχθηκαν τους Χιούστον Ρόκετς που είχαν σε μεγάλη βραδυά τον Τζέιμς Χάρντεν. Ο έμπειρος άσος σημείωσε 25 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη με 122-121. Οι Γκόρντον και Τάκερ πέτυχαν 24 και 18 πόντους, αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους, ενώ από τους Ουόριορς, ξεχώρισαν οι Γιανγκ (23π) και Κάρι (22π).