Ιστορικό από όλες τις πλευρές είναι το αποψινό (21.45 – ΕΡΤ και Cosmotesports 1) ραντεβού του Ολυμπιακού στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα του αγαπημένου του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πρόκειται αφενός για το πρώτο παιχνίδι των Καταλανών στην έδρα τους με κόσμο μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος περί ανεξαρτησίας και αρκετοί φίλοι των Μπλαουγκράνα στις εξέδρες θα περάσουν το δικό τους μήνυμα. Οπως άλλωστε έχει ανακοινώσει η ίδια η Μπαρτσελόνα, οι οπαδοί της θα κρατούν ένα μεγάλο πανό που θα γράφει: «Διάλογος, Σεβασμός, Αθλητισμός».

Για τον Ολυμπιακό είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί αντίπαλος της μεγάλης Μπαρτσελόνα και αυτό θα γίνει με τους Ισπανούς να έχουν στον πάγκο τους τον άνθρωπο που αγαπήθηκε ίσως όσο κανένας άλλος ξένος προπονητής στο Λιμάνι.

«Για μένα είναι μια συναισθηματική αναμέτρηση, αν και ίσως σε εκείνη που θα γίνει στην Ελλάδα θα είναι πιο έντονο. Γιατί αυτό το γήπεδο έχει μια ξεχωριστή μαγεία και έχω περάσει πολύ καλά. Η ομάδα έχει αλλάξει, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παραμένουν κι αυτό μου προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό. Δέθηκα πολύ και το αγάπησα αυτό το κλαμπ, στο οποίο μου φέρθηκαν άψογα» τόνισε φανερά συγκινημένος ο ισπανός τεχνικός, που όμως γρήγορα άφησε το συναίσθημα και θύμισε ότι ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα απαιτεί τη δέουσα προσοχή λόγω της ανάγκης για βαθμούς.

Οπως ήταν φυσικό για τον Βαλβέρδε (εκτός από τον Μέσι) μίλησε και ο Τάκης Λεμονής: «Είχαμε γνωριστεί στην Ελλάδα. Το στυλ ποδοσφαίρου που έπαιξε ταιριάζει στη φιλοσοφία του κόσμου και είναι πολύ αγαπητός. Χάρηκα πολύ όταν ανέλαβε την Μπαρτσελόνα γιατί πήγε δικαιωματικά σε μια τέτοια ομάδα. Εχει το υπόβαθρο και την κουλτούρα για να σταθεί σε μια τέτοια» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που δέχτηκε και επίσκεψη στο γήπεδο από τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Χοσέ Σεγκούρα με τον οποίο είχαν συνεργαστεί.

Οσον αφορά τον Μέσι, ο έλληνας τεχνικός παραδέχτηκε ότι εφόσον δεν μπορούν να τον κλειδώσουν στα αποδυτήρια θα προσπαθήσουν να τον περιορίσουν, πράγμα δύσκολο, όπως το ίδιο ισχύει και για την Μπαρτσελόνα.