Γκολ, θέαμα και ρεκόρ επεφύλασσε το πρώτο μισό της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τριάντα ένα γκολ, ισοφάριση ρεκόρ τερμάτων σε εκτός έδρας νίκη από τη Λίβερπουλ (0-7 τη Μάριμπορ), πρώτη νίκη της Λειψίας στη διοργάνωση (3-2 την Πόρτο) και ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα, Ντόρτμουντ (1-1).

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν επέτρεψε στον πρωταθλητή Κύπρου να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη επί γερμανικής ομάδας από το 1981, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά το γκολ που πέτυχε ο Ποτέ, που προήλθε από διπλό λάθος του τερματοφύλακα των Βεστφαλών Μπούκι.

Ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε τελευταίος στη βαθμολογία του 8ου ομίλου με έναν βαθμό, όσους έχει και η Ντόρτμουντ έναντι 7 των Ρεάλ και Τότεναμ, που επίσης ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η ισπανοαγγλική αναμέτρηση εξελίχθηκε σε σόου των τερματοφυλάκων των δύο ομάδων, του Νάβας της Ρεάλ και του Γιορίς της Τότεναμ, που συναγωνίζονταν στο ποιος θα κάνει την πιο εντυπωσιακή απόκρουση.

Το γκολ των Σπιρουνιών σημειώθηκε με αυτογκόλ από τον Βαράν για να ισοφαρίσει ο Ρονάλντο με πέναλτι.

Κερδισμένη η Σίτι στο ντέρμπι

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της χθεσινής βραδιάς, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 τη Νάπολι, η οποία έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Εντερσον το σουτ του Μέρτενς).

Στέρλινγκ και Ζεσούς πέτυχαν τα γκολ των Πολιτών, ενώ για τους Παρτενοπέι σκοράρισε ο Αμαντού Νταβαρά με πέναλτι. Να σημειωθεί πως είναι το πρώτο γκολ που δέχεται από τα 11 μέτρα τερματοφύλακας της Σίτι ύστερα από επτά προσπάθειες των αντιπάλων στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Σίτι έφτασε τους 9 βαθμούς και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση, ενώ προβάδισμα 3 βαθμών έναντι της Νάπολι απέκτησε η Σαχτάρ που έφτασε τους 6 πόντους με την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Φέγενορντ, που παραμένει στο μηδέν.

Το πιο εντυπωσιακό πάρτι το έστησε χθες η Λίβερπουλ στο Μάριμπορ. Στο ημίχρονο το σκορ είχε εκτοξευτεί στο 0-4 (ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ) για να σταματήσει τελικά το 0-7. Το ίδιο σκορ στο παρελθόν έχουν πετύχει η Μαρσέιγ επί της Ζίλινα και η Σαχτάρ επί της ΜΠΑΤΕ.

Από δύο γκολ πέτυχαν Σάλαχ και Φιρμίνο, ενώ σκοράρισαν επίσης οι Κουτίνιο, Οξλέιντ-Τσαμπερλέιν και Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος: Μάριμπορ – Λίβερπουλ 0-7, Σπάρτακ – Σεβίλλη 5-1.

6ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι 2-1, Φέγενορντ – Σαχτάρ 1-2.

7ος όμιλος: Μονακό – Μπεσίκτας 1-2, Λειψία – Πόρτο 3-2.

8ος όμιλος: Ρεάλ – Τότεναμ 1-1, ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ 1-1.