Ο Ούρος Τσόσιτς κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε στην Αθήνα, όπως και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Μανόλο Χιμένεθ περίμενε αυτή την εξέλιξη και είχε αρχίσει να αναζητά τις εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην άμυνα στο αυριανό παιχνίδι με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Λαμπρόπουλος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά δεν έχει δηλωθεί στη λίστα για την Ευρώπη. Ετσι λοιπόν ο ισπανός τεχνικός έχει αρχίσει να σκέπτεται να χρησιμοποιήσει στη θέση τού στόπερ τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Η λύση αυτή φαίνεται να ικανοποιεί περισσότερο τον τεχνικό της ΑΕΚ, ενώ η άλλη εναλλακτική που έχει είναι ο Ανταμ Τζανετόπουλος.

Οι απουσίες στην άμυνα δεν βοηθούν τον Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει τρεις στόπερ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει να κλείσει κάθε διάδρομο στη Μίλαν, γνωρίζοντας παράλληλα την πίεση που θα έχει η ιταλική ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η διοίκηση της Μίλαν μπορεί δημόσια να στηρίζει τον προπονητή Βιτσέντζο Μοντέλα, όμως σε περίπτωση που δεν έχει θετικά αποτελέσματα στα ματς με ΑΕΚ και Τζένοα, δεν αποκλείεται να λύσει τη συνεργασία μαζί του.

«Θα προκριθούμε»

«Αν καταφέρουμε να… κλέψουμε κάτι από τη Μίλαν σε αυτά τα δυο παιχνίδια, πιστεύω ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα θα προκριθούμε» σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος στην Cosmote Sport, ενώ θυμήθηκε τη νίκη επί της Μίλαν στο ΟΑΚΑ, τον Νοέμβριο του 2006, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. «Οταν μπήκα στο γήπεδο για ζέσταμα, αισθάνθηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική βραδιά» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα δύσκολο τεστ απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Η Μίλαν είναι φαβορί, αλλά ήδη έχουμε δει αρκετές εκπλήξεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύω ότι μπορούμε να δείξουμε αρκετά πράγματα στην Ευρώπη και να καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση» υποστήριξε ο Ογκνιεν Βράνιες μιλώντας στον σερβικό Τύπο.

Η αποστολή για το Μιλάνο περιλαμβάνει τους: Ανέστη, Τσιντώτα, Μπακάκη, Λόπες, Βράνιες, Γκάλο, Γιαννούτσο, Τζανετόπουλο, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Κλωναρίδη, Ροντρίγκες, Λιβάια, Αραούχο, Μπακασέτα, Βλαχομήτρο.