Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο δεν έχει ξεχάσει την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Τετάρτης σημείωσε ότι η πειραϊκή ομάδα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται βαθμούς. Διαθέτει γρήγορους παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στις αντεπιθέσεις, ενώ στον αμυντικό τομέα προσπαθούν να φθείρουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους. Μπορεί να έχει δύο ήττες, αλλά είναι μια ομάδα που δεν παραδίνεται ποτέ και παλεύει μέχρι το τέλος. Αυτό το γνωρίζω καλά από την εμπειρία μου.

Για μένα θα είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια, ιδιαίτερα το εκτός έδρας, γιατί σε εκείνο το γήπεδο έχω περάσει μαγικές στιγμές. Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ, αλλά για μένα ο Ολυμπιακός σημαίνει πολλά. Είχα κερδίσει πολλά, είχα κατακτήσει τίτλους αλλά το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που γνώρισα εκεί».

Ο Βαλβέρδε πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αγαπώ τόσο τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι κατακτήσαμε τίτλους, αλλά δεν ξέρω γιατί τον αγαπώ τόσο, μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Έχει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου και ελπίζω ότι θα απολαύσουμε όλοι τις δύο αναμετρήσεις».