Αδελφικές σχέσεις έχει αναπτύξει η ΑΕΚ με το Μαρούσι. Κάποιος μου είπε ότι τρόπον τινά οι Κιτρινόμαυροι της Α2 είναι κάτι σαν θυγατρική για τους Κιτρινόμαυρους της Α1, που παρεμπιπτόντως απόψε έχουν στο Basketball Champions League αποστολή που δεν αποκλείεται να δοκιμάσει τις αντοχές της ομάδας σε επίπεδα υπομονής. Το αποτέλεσμα και κυρίως η εμφάνιση στη Βενέτσια, αν είναι αρνητικά, θα προκαλέσει τριγμούς.

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Η ΑΕΚ, λοιπόν, που ως γνωστόν δίνει μεγάλη έμφαση στις μικρές ηλικίες επενδύοντας σε μεταγραφές, προπονητές και γενικότερα σε πρόγραμμα ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής, χρησιμοποιεί για τις Ακαδημίες το κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά. Την έδρα του Αμαρουσίου. Σε αντάλλαγμα, κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμο Αμαρουσίου, η ΑΕΚ έχει αναλάβει όλα τα έξοδα της κυπελλούχου Σαπόρτα 2001 για τις μετακινήσεις της στο πρωτάθλημα της Α2. Πούλμαν, ξενοδοχεία και όπου χρειαστεί αεροπλάνο είναι έξοδα που τα έχει αναλάβει η ΚΑΕ ΑΕΚ!

Διαιτητές κατά ΕΟΚ

Το «The Shot» έκανε την αποκάλυψη για τις αντιδράσεις των τεσσάρων διαιτητών που σφυρίζουν στην Euroleague και ετσιθελικά έχουν μπει στο ψυγείο από την ΚΕΔ για τις εγχώριες διοργανώσεις. Με αφορμή τη λίστα που έστειλε η ΕΟΚ στον Νίκο Πιτσίλκα, υπεύθυνο διαιτησίας της VTB League, όταν εκείνος ζήτησε να του προταθούν έλληνες διαιτητές που θα μπορούσαν να επιλεγούν για τους αγώνες της διοργάνωσης, η στήλη έγραψε (6/10) ότι η ομοσπονδία έστειλε τα ονόματα των διεθνών πλην των τεσσάρων που είναι «παγωμένοι». Και σημείωνε πως οι κομμένοι θα απαντήσουν με εξώδικα. Κάτι που συνέβη στις 10/10 και έγινε θέμα στα αθλητικά sites!

Η μάχη των Γκόντα, Φούφη που έστειλαν το εξώδικο (έχουν μείνει εκτός ελληνικών διοργανώσεων και οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου) συνεχίζεται μαθαίνω. Οι διαιτητές ετοιμάζουν προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια. Θα πάνε στο ΑΣΕΑΔ, θα πάνε στα πολιτικά δικαστήρια, θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα. Θα κινηθούν με οδηγό τα όσα έκανε άλλος διαιτητής και δικαιώθηκε όταν πήγε την ομοσπονδία στα δικαστήρια πριν από μια 10ετία. Οι δικηγόροι των διαιτητών, υποστηρίζουν πως η υπόθεση του διεθνούς διαιτητή Νίκου Αγαδάκου έχει κοινά με τη δική τους. Πριν από κάμποσα χρόνια ο εν λόγω διαιτητής, που είχε γίνει διεθνής στη Ρουμανία όπου ζούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και ζήτησε να διαιτητεύει αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων (καθότι έπαιρνε αγώνες της FIBA), οριζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας. Κυνήγησε το θέμα στα δικαστήρια, δικαιώθηκε, του επιδικάστηκε εξαψήφιο ποσό και ο φάκελός του, μολονότι το θέμα δεν είχε πάρει την ανάλογη προβολή, θα εξεταστεί από τους δικηγόρους των διαιτητών που έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά.

Για την Ηριάννα

Απέρριψε το Εφετείο Αθηνών την νέα αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι τη μάχη της 29χρονης για να κερδίσει την αναστολή της απόφασης στηρίζουν 19 εκπρόσωποι του αθλητισμού. Μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστές του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, και όχι μόνο. Πρώτο πρώτο όνομα στη λίστα εκείνο του Γιώργου Μπαρτζώκα που ως γνωστόν ο πατέρας του Ανδρέας ήταν ένας από τους 27 κομμουνιστές που είχαν αποδράσει από τις φυλακές στα Βούρλα. Επίσης το κείμενο συμπαράστασης της Ηριάννας είχε τις υπογραφές του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκου Παππά (φωτογραφία), που έχει έντονη δράση με το ΚΚΕ, του Γιώργου Μπόγρη και πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων και οι Σάββας Κωφίδης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Τάσος Κάκος (πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου), Δημήτρης Κουρμπέλης, Τάσος Μπακασέτας, Στέλιος Μαλεζάς, Σπύρος Ρισβάνης, Αβραάμ Καλλινικίδης, Απόλλωνας Τσόχλας κ.α.

Φέτος αποκλείεται

Η στήλη σας είχε αποκαλύψει ότι το σύστημα VAR, κοινώς η χρήση ριπλέι από τους διαιτητές, πάει για «πάγωμα». Το κόστος είναι τεράστιο και η UEFA δεν θα συνδράμει παρά τα όσα αρχικά ειπώθηκαν. Ο Γιώργος Βασιλειάδης παραμένει αισιόδοξος. Ομως καθότι απαιτείται μίνιμουμ ένα 6μηνο για την εγκατάσταση και φέτος δεν έχουμε πλέι οφ, πάμε από σεζόν 2018-19. Και αν…

Κουίζ

Συναγερμός είχε σημάνει τις τελευταίες ημέρες σε έναν εκ των «αιωνίων» αντιπάλων. Εφθασε στα αφτιά τους ότι κάποιος πρώην παίκτης τους έχει μπει στο στόχαστρο των αντιπάλων. Διέγνωσαν, λέει, αδυναμία στη θέση που παίζει ο πρώην παίκτης και κινήθηκαν να τον αποκτήσουν. Μόλις το άκουσαν άρχισαν να κάνουν σκέψεις και μια αυτές ήταν να σπεύσουν να τον υπογράψουν εκείνοι, να μετατοπιστεί ο αντικαταστάτης του και να καλύψουν ένα κενό που δημιουργήθηκε. Ποιος είναι;