Ο προπονητής της Εθνικής, Μίχαελ Σκίμπε, περιμένει να μάθει σήμερα τον αντίπαλο στα πλέι οφ που οδηγούν στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018, ωστόσο από χθες έχει να σκεφτεί και τον Κώστα Μανωλά. Ο διεθνής στόπερ της Ρόμα υπέστη θλάση στο ματς με τη Νάπολι και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο θα μείνει εκτός τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει να χάσει και τα δύο παιχνίδια στα μπαράζ (9-11 και 12-14/11). Η κλήρωση θα διεξαχθεί σήμερα στη Ζυρίχη (15.00) και μία εκ των Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία θα κληρωθεί αντίπαλος της Εθνικής. Στο γκρουπ των αδυνάτων εκτός από την Ελλάδα είναι η Βόρεια Ιρλανδία, η Σουηδία και η Ιρλανδία.

Για την ελληνική ομάδα είναι η τρίτη συμμετοχή στα πλέι οφ προκριματικών Μουντιάλ. Τις δύο προηγούμενες πήρε την πρόκριση για την τελική φάση στις διοργανώσεις της Νότιας Αφρικής (2010) και της Βραζιλίας (2014), κόντρα σε Ουκρανία και Ρουμανία αντίστοιχα.

Χθες η FIFA ανακοίνωσε τις ομάδες που θα είναι επικεφαλής των οκτώ ομίλων στην κλήρωση της τελικής φάσης. Πρόκειται για τις Γερμανία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία και Γαλλία, ενώ η Ρωσία ως διοργανώτρια θα τεθεί επικεφαλής στον 1ο όμιλο.