Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι είναι ίσως οι πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την περίοδο στην Ευρώπη. Και η αποψινή κόντρα τους στο Ετιχαντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ασφαλώς και συγκεντρώνει τα φώτα του ενδιαφέροντος όλων των φίλων του ποδοσφαίρου.

Η Μάντσεστερ Σίτι μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι μοναδικές συμμετέχουσες στο Τσάμπιονς Λιγκ που παραμένουν αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις. Σε 11 αγώνες, έχει δέκα νίκες και μία ισοπαλία. Η Νάπολι μπορεί να έχει ηττηθεί σε ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ (από τη Σαχτάρ στην Ουκρανία), είναι όμως η μοναδική στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με 100% επιτυχία. Οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Serie A. Και οι δύο ομάδες είναι σούπερ παραγωγικές: η Σίτι έχει σημειώσει 29 γκολ, ενώ η Νάπολι 26.

Στο Σαν Πάολο έχουν αρχίσει να κάνουν όνειρα για τίτλο και για αυτό ίσως ο πρόεδρος Αουρέλιο ντε Λαουρέντις δήλωσε στην «Gazzeta dello Sport» ότι «οι παίκτες με αρκετό χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να ξεκουραστούν σε αυτό το παιχνίδι. Πλησιάζει το ματς με την Ιντερ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επανέλαβε ότι οι παίκτες του δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στη Νάπολι: «Ο πρόεδρός της είπε ότι τα καλά λόγια που είπα για την ομάδα του είχαν στόχο να την αποπροσανατολίσουν. Είναι όμως μία σπουδαία ομάδα, εξαιρετική στο να δημιουργεί φάσεις. Δεν περιμένει τον αντίπαλο, πιέζει ψηλά και έχει εξαιρετική δημιουργία στη μεσαία γραμμή» είπε ο καταλανός τεχνικός.

«Χρειαζόμαστε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, καθώς η Σίτι μπορεί να εκμεταλλευτεί και το παραμικρό λάθος. Είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου. Προς το παρόν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας στην αρχή της σεζόν» σχολίασε ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Η Ρεάλ υποδέχεται στο Μπερναμπέου την Τότεναμ, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να χαρακτηρίζει «ολοκληρωμένο παίκτη» τον Χάρι Κέιν. «Είναι ένας βασικός ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι της Τότεναμ, εξαιρετικός από κάθε άποψη, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι κάθε στιγμή έχει το γκολ στο μυαλό του». Στην Τότεναμ πάντως ήταν οργισμένοι για ένα δημοσίευμα της «Marca», σύμφωνα με το οποίο είναι η ομάδα που αντιπαθούν οι αντίπαλοι οπαδοί λόγω εβραϊκής προέλευσης!

Το αποψινό πρόγραμμα στο Τσάμπιονς Λιγκ: 5ος όμιλος: Σπαρτάκ Μόσχας – Σεβίλλη, Μάριμπορ – Λίβερπουλ, 6ος: Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι, Φέγενορντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ, 7ος: Μονακό – Μπεσίκτας, Λειψία – Πόρτο, 8ος: ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ, Ρεάλ – Τότεναμ.