Γενέθλια στον αέρα για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος χθες έκλεισε τα 25 του χρόνια και ήταν το πρόσωπο που ξεχώριζε στην αποστολή του Ολυμπιακού που ταξίδεψε για τη Βαρκελώνη για το μεγάλο αυριανό ραντεβού με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

«Θα ήθελα ως δώρο να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να δείξουμε ότι δικαίως βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση. Το να παίζει κανείς απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που έχει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, αποτελεί τεράστιο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο» τόνισε ο εορτάζων αρχηγός του Ολυμπιακού, που μεταμορφώνει προς το καλύτερο την ομάδα του όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως στη Νέα Σμύρνη.

Το σώμα των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι λοιπόν στο Καμπ Νου, αλλά το μυαλό –υποχρεωτικά –θα ταξιδεύει και στο κομβικό κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά. Γι’ αυτό και ο Τάκης Λεμονής δεν αποκλείεται να ξεκουράσει κάποιους βασικούς, καθώς το να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και μάλιστα στην έδρα της μοιάζει με ουτοπία.

Παράλληλα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για κάθε παίκτη να παίζει σε αυτό το γήπεδο, έστειλε και ένα μήνυμα με τον αποκλεισμό του ντεφορμέ Φιγκέιρας ο οποίος λίγο έλειψε να τινάξει και το ματς στη Νέα Σμύρνη στον αέρα από την αρχή ώς το τέλος. Ανεπίτρεπτη νοοτροπία με μεγάλες γκέλες σε ένα κρίσιμο ματς από έναν παίκτη με τόσο υψηλό βαθμό εμπειρίας.

«Νομίζω είναι από τα ωραιότερα ματς που μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε και όλοι θέλουν να συμμετέχουν σε έναν τέτοιο αγώνα. Ολοι περιμένουν πώς και πώς την Τετάρτη να μπουν σε αυτό το γήπεδο. Είναι πολύ ωραίες στιγμές για τους παίκτες» υποστήριξε ο κόουτς των πρωταθλητών, που σκέφτεται να παίξει ακόμα και με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενδεχομένως λόγω της πίεσης που θα δεχθεί.

Στο μεταξύ ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που περιμένει επίσης πώς και πώς τη συνάντηση με τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, χθες είχε την ευκαιρία στο κουίζ που του έβαλαν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα να ξεσκονίσει τα ελληνικά του!

Σε έναν πίνακα του είχαν βάλει τα ονόματα 11 παικτών του στα ελληνικά και ο ισπανός τεχνικός διάλεγε από έναν άλλο πίνακα τα κεφαλάκια και τα τοποθετούσε δίπλα στο σωστό όνομα, κάνοντας 11/11 και όπως είπε απλώς τον δυσκόλεψαν λίγο τα κεφαλαία γράμματα, ενώ το πιο εύκολο που βρήκε ήταν (ασφαλώς) του Μέσι.