Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Γκάλοπ, δήλωσε ότι ο Αγγελος Ποστέκογλου, δουλεύει για την πρόκριση των Socceroos στο Μουντιάλ της Ρωσίας, και δεν έχει αποφασίσει ακόμα να σταματήσει από την εθνική ομάδα.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, ότι ο Ποστέκογλου θα παραιτηθεί μετά το διηπειρωτικό play-off με την Ονδούρα τον επόμενο μήνα, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει το μέλλον του.

Πρώην παίκτες και αναλυτές πρότειναν να αντικατασταθεί ο Ποστέκογλου πριν από τους δύο αγώνες με την Ονδούρα, κάτι που ο Γκάλοπ απέρριψε.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην Ονδούρα, αυτοί είναι δύο σημαντικοί αγώνες για εμάς», δήλωσε ο Γκάλοπ σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. «Έχω μιλήσει μαζί του πολλές φορές. Δεν είναι μυστικό ότι θέλει να προπονεί σε καθημερινή βάση, να δουλέψει και πάλι σε σύλλογο. Αυτή τη στιγμή όμως εστιάζει την προσοχή του, στην πρόκριση της Αυστραλίας στο τέταρτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι δεν έχει πάρει απόφαση σχετικά με το μέλλον του».

Η Αυστραλία παίζει στην Ονδούρα στις 10 Νοεμβρίου και στις 15 θα υποδεχθεί την αντίπαλό της στο Σίδνεϊ. Ο Ποστέκογλου έχει συμβόλαιο με την ομοσπονδία μέχρι το 2018, αλλά έχει δεχθεί έντονη κριτική για την τακτική και τις επιλογές του κατά τη διάρκεια των αγώνων του Socceroos στην τελική φάση των ασιατικών προκριματικών.