Αν και έπαιζε για 17 λεπτά με παίκτη παραπάνω και τα τελευταία 21 λεπτά του αγώνα με δύο παίκτες παραπάνω, η ΑΕΚ ήταν άξια της μοίρας της πετώντας την πρωτιά στα Πηγάδια της Ξάνθης μένοντας στο 1-1 με την τοπική ομάδα.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν να ισοφαρίσουν στο 88′ με τον Βράνιες (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Μάνταλου.

Με τους ηρωικούς Ακρίτες να κρατάνε τον βαθμό της ισοπαλίας αφού έπαιζαν από το 56′ με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη στον Φλίσκα για μαρκάρισμα στον Αραούχο) και από το 73′ με 9 (απευθείας κόκκινη στον Σβάρνα για ανατροπή του Λιβάγια έξω από την περιοχή).

Η ΑΕΚ άργησε να ξυπνήσει μετά τις αποβολές και είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο πιο κλασικές ευκαιρίες της (μεγάλες αποκρούσεις του Ζίβκοβιτς σε κεφαλιές του Χριστοδουλόπουλου στο 34′ και στο 47′) τις δημιούργησε όσο υπήρχε αριθμητική ισορροπία στις ομάδες.

Αντίθετα η Ξάνθη, η οποία είχε προηγηθεί με απευθείας φάουλ του Μπρίτο στο 40΄ (με ξεκάθαρη την ευθύνη του Ανέστη), διατήρησε την ψυχραιμία της και αν κρατούσε λίγο ακόμα θα είχε πετύχει μια μεγάλη νίκη, όπως στο μακρινό 1991 όπου είχε επικρατήσει 2-0 της Ενωσης, αν και είχε μείνει πάλι με εννέα παίκτες (Μπανιώτης – Κωστένογλου) και πάλι στο 73′!

«Ημασταν πολύ ανώτεροι απόψε, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, όμως θα ήταν δειλία να πούμε ότι παίξαμε καλύτερα όταν ο αντίπαλός μας έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές» τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ που άφησε ξεκάθαρα αιχμές και για τη διαιτησία:

«Το πρόβλημα δεν είναι ο αντίπαλος, ο οποίος κάνει τη δουλειά του, το θέμα είναι να κάνουν οι αρμόδιοι αυτό που πρέπει ώστε να μην καλύπτουν αυτή τη «βρώμικη» δουλειά, δεν θέλω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό, είναι ξεκάθαρο. Ο αντίπαλός μας είτε έπαιζε με 11, είτε με 10 είτε με 9 προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και τον βαθμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ρότσε (59′ Σβάρνας), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Φλίσκας, Μπρίτο (75′ Σιλά), Κίκε Μπούλα (64′ Γέντρισεκ), Λουσέρο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (65′ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.