Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου βλέπει πολύ περισσότερα από την κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017.

Η «Μεγάλη Αικατερίνη» του ελληνικού αθλητισμού αναδείχθηκε κορυφαία της χρονιάς στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στο Βίλνιους, αλλά άξιο αναφοράς είναι ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) και παλιός μεγάλος αθλητής, ο Σεμπάστιαν Κόου, τη φιλοξένησε στο τραπέζι του μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κρίερ και ενώ δίπλα είχε τη γυναίκα του αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, τον Νορβηγό Σβέιν Αρνε Χάνσεν.

Ο τελευταίος μάλιστα έσπευσε να βγάλει selfie με τη σούπερ Κατερίνα, την οποία ανέβασε αμέσως στον λογαριασμό του στα social media.

Την ίδια στιγμή ο πανέξυπνος βρετανός πρόεδρος της IAAF ψάχνει το νέο best thing του παγκόσμιου στίβου μετά την αποχώρηση του Γιουσέιν Μπολτ και στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη βρίσκει όλο το πακέτο.

Υπεραθλήτρια, ήθος, κουλτούρα και με μεγάλο γκελ στο κοινό, όπως φαίνεται από τη λατρεία που υπάρχει στον κόσμο προς την ελληνίδα πρωταθλήτρια (με διαφορά βγήκε πρώτη στις προτιμήσεις των φιλάθλων στα social media, που έδινε το 25% της συνολικής ψηφοφορίας).

Η ίδια, παραλαμβάνοντας το βραβείο της, ήταν φανερά συγκινημένη, λέγοντας μάλιστα χαριτολογώντας ότι ίσως θα πρέπει να ξαναμετρήσουν τις ψήφους μήπως έγινε λάθος… Ομως δεν είχε κανένα λάθος και η Κατερίνα σε λίγες μέρες θα διεκδικήσει και τον ίδιο τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Μεγάλη μου τιμή»

«Πιστεύω ότι η διάκριση αυτή είναι σημαντική για την Ελλάδα και ειδικά για τους νέους έλληνες αθλητές, καθώς τους δείχνει ότι με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές μπορείς να πετύχεις τα πάντα και να αναγνωριστείς στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι μεγάλη μου τιμή ότι ανακηρύχθηκα καλύτερη ευρωπαία αθλήτρια της χρονιάς. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές της αποψινής βραδιάς καθώς και σε όλους τους υποψήφιους και υποψήφιες που ήταν εξίσου άξιοι για αυτή τη διάκριση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είμαι η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που έχει αυτή την τιμή» έγραψε στο μήνυμά της η ελληνίδα πρωταθλήτρια, που δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα μέσω twitter από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός για σειρά επαφών.