Η επιστροφή των ομάδων στις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι κάτι που απασχολεί πάντα τους προπονητές. Η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλλά έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουν πως δεν μπορούν να το αποφύγουν. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα τους στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Για κάποιους προπονητές είναι μια ευκαιρία για δουλειά ώστε να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Για άλλους όμως, η διακοπή μπορεί να βγάλει τους παίκτες εκτός ρυθμού. Φυσικά, το άγχος είναι μεγαλύτερο για τους προπονητές που έχουν παίκτες στις εθνικές ομάδες.

Η ευκαιρία για δουλειά επισημάνθηκε τόσο από τον Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό όσο και από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Οι ομάδες που χαρακτηρίστηκαν έκπληξη στις πρώτες έξι αγωνιστικές είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Πώς θα εμφανιστούν μετά τη διακοπή: Ατρόμητος, Λεβαδειακός παραμένουν αήττητοι, όμως η επιστροφή στο πρωτάθλημα έχει δύσκολες αποστολές. Ιδιαίτερα για τον Λεβαδειακό που θα αγωνιστεί στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ο Ζοζέ Ανιγκό είδε την ομάδα του να δέχεται τρία γκολ σε φιλικό στα Τρίκαλα, αλλά δεν ανησύχησε, αντίθετα δικαιολόγησε τους παίκτες καθώς την ίδια ημέρα πέρασαν από εργομετρικά, ενώ είχαν και το ταξίδι. Ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης. Ενα ματς-στοίχημα και για τους δύο, καθώς προέρχονται από θετικά αποτελέσματα. Στη διάρκεια της διακοπής, ο προπονητής του Αστέρα Σάββας Παντελίδης είδε τους Ιγκλέσιας και Σελίν να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να είναι στη διάθεσή του.

Ευχάριστη είδηση στη διάρκεια της διακοπής και για τον προπονητή του Πανιωνίου Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Παναγιώτης Κόρμπος ξεπέρασε το πρόβλημα με τη θλάση, προπονήθηκε κανονικά και θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Ξάνθη, η οποία επίσης προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και περιμένει στα Πηγάδια την ΑΕΚ η οποία θέλει να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα στην Τρίπολη.

Χωρίς αμφιβολία η διακοπή ήταν ευεργετική για τις ομάδες που άλλαξαν προπονητή. Ο Ζόραν Βούλιτς, νέος τεχνικός του Απόλλωνα, είχε την ευκαιρία να περάσει τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές, ενώ και στη Λάρισα ο Ηλίας Φυντάνης δούλεψε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ωστόσο, η επιστροφή στα παιχνίδια δεν είναι εύκολη καθώς την περιμένει ο Παναθηναϊκός.