Καημό το ‘χουν οι δόλιοι οι Βάσκοι να παίξουν νωρίς νωρίς στην Ευρωλίγκα με μια ελληνική ομάδα και να δουν ηλιόλουστη την Ακρόπολη!

Απόψε λοιπόν οι λεγάμενοι αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, ενώ στις 25 Οκτωβρίου του 2013 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είχαν τραβηχτεί πιο μακριά: στο γήπεδο Ελευθερία της Λευκωσίας, απ’ όπου οι αναμνήσεις τους είναι δραματικές: ο Σέρτζιο Σκαριόλο διέθετε εννέα παίκτες και χρησιμοποίησε σχεδόν επί σαράντα λεπτά άμυνα ζώνης, η οποία μετατράπηκε σε πεδίο βολής των Πρασίνων, που έβαλαν 18/37 τρίποντα (προεξάρχοντος του Μάικλ Μπράμου με 7/11) και λιάνισαν τους Βάσκους με σκορ 95-74.

Τρίποντο – μαχαιριά

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στα Δύο Αοράκια τη Λοκομοτίβ Κουμπάν που τον άφησε ξερό στη λήξη με τρίποντο του Κρούνοσλαβ Σίμον (69-72).

Τα επόμενα χρόνια το γήπεδο στα Δυο Αοράκια έμελλε να εξελιχθεί στη δεύτερη έδρα και στο συνηθισμένο αποκούμπι του Ολυμπιακού, ο οποίος απόψε θα αγωνιστεί εκεί για έκτη φορά!

Η κόκκινη φάμπρικα σε αυτό το γήπεδο άνοιξε στις 15 Οκτωβρίου 2015, όταν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας οι τιμωρημένοι φιναλίστ της Μαδρίτης επιβλήθηκαν της Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ με 76-61, με δεσπόζουσα την παρουσία του Πάτρικ Γιανγκ (16 π., 6 ρ., 2 ασ., 2 κλ., 4 τ.) ανακηρύχθηκε MVP της αγωνιστικής.

Ακολούθησαν τέσσερις αγώνες στο πλαίσιο του 1ου και του 2ου Τουρνουά Κρήτης, τον Σεπτέμβριο του 2016 και του 2017, με απολογισμό τρεις νίκες (δύο με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και μία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και μια ήττα (από την Αναντολού Εφές).

ΥΓ: Πλάκα πλάκα στα Δύο Αοράκια μόνο αγώνας του ΝΒΑ δεν έχει διεξαχθεί! Το γήπεδο αυτό έχει φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (Παναθηναϊκός – Αρης, 2013), Αll Star Game (2010), Ευρωμπάσκετ Εφήβων και Νέων, Μουντομπάσκετ Εφήβων, Τουρνουά της Εθνικής Ανδρών, αγώνες Ευρωλίγκας και δεν συμμαζεύεται…