Η ΑΕΚ επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται τις εκκρεμότητες που έχει καθώς έρχονται δύο εξαιρετικά δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, την Κυριακή στην Ξάνθη και την επόμενη Πέμπτη στο Σαν Σίρο με τη Μίλαν.

Το πρώτο μεγάλο ζήτημα για τον ισπανό τεχνικό είναι ο Ελντερ Λόπες, ο οποίος συνέχισε και χθες το ατομικό πρόγραμμα και παραμένει ερωτηματικό η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής.

Ο Χιμένεθ δεν ξέρει επίσης πώς θα επιστρέψει ο Ογκνιεν Βράνιες από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βοσνίας. Ο σέντερ μπακ της ΑΕΚ χτύπησε στο παιχνίδι με το Βέλγιο το περασμένο Σάββατο και ο ισπανός τεχνικός έχει κάθε λόγο να είναι ανήσυχος.

Ο Ούρος Τσόσιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την Ξάνθη, ωστόσο η αγωνία του Χιμένεθ έχει να κάνει με την ετοιμότητά του για το ματς στο Σαν Σίρο.

Θετικά μηνύματα στον 53χρονο προπονητή έρχονται από τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έστω και με νάρθηκα στο χέρι ανεβάζει ρυθμούς και έχει μπει στο πρόγραμμα της προπόνησης. Από χθες επέστρεψε στα Σπάτα ο αδειούχος Σέρχιο Αραούχο, ενώ σήμερα αναμένονται και οι υπόλοιποι διεθνείς.

Ο Χιμένεθ μιλώντας στην εφημερίδα «ABC» υποστήριξε πως απολαμβάνει την παρουσία του στην ΑΕΚ και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους ποδοσφαιριστές: «Εχω αρκετούς παίκτες που είναι απόλυτα αφοσιωμένοι, τα δίνουν όλα, δεν έχουμε κανένα παράπονο και η ομάδα είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος» είπε ο 53χρονος Ισπανός.