Η δεκαήμερη διακοπή του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αξιοποιηθεί από τον Τάκη Λεμονή για να γίνει μια κάποια υποτυπώδης μίνι προετοιμασία: αυτά δεν γίνονται, πόσω μάλλον σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, από τον οποίο έλειπαν για υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες οκτώ παίκτες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αξιοποιεί τη διακοπή κυρίως για να κάνει κάποιες δοκιμές, να καταλάβει καλύτερα το υλικό που έχει στα χέρια του και κυρίως να ξυπνήσει τους παίκτες του, που ξεκίνησαν τη σεζόν μουδιασμένα. Το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες είναι γεμάτο δύσκολα ματς (με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, Μπαρτσελόνα, ΠΑΟΚ κ.λπ.) και ο Λεμονής θέλει όλοι να είναι σε εγρήγορση.

Στο μεταξύ, η επιστροφή του Αλμπέρτο Μποτία που προπονείται κανονικά, η όρεξη του Πάρντο και η επιμονή του Τζούρτζεβιτς χαροποιούν τον προπονητή: Ο Ισπανός, που είναι και αρχηγός της ομάδας, είναι παίκτης με χαρακτήρα και κύρος στα αποδυτήρια και οι δυο κυνηγοί, που ήταν οι πρωταγωνιστές στο σαββατιάτικο φιλικό σκοράροντας με αντίπαλο την ομάδα Νέων (3-0), μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να παίξει παραγωγικότερο ποδόσφαιρο.

Σούπερ οι διεθνείς

Στο μεταξύ, καλά είναι τα νέα που αφορούν και τους διεθνείς: όσοι αγωνίστηκαν τα πήγαν πολύ καλά. Ο Ανσαριφάρντ, που ο Λεμονής θα ήθελε μαζί του στη διακοπή, βρήκε δίχτυα στο φιλικό του Ιράν με το Τόνγκο: σημείωσε και τα δυο γκολ στο τελικό 2-0. Ο Νικολάου που διανύει περίοδο φόρμας και ο Ανδρούτσος που ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του ήταν από τους καλύτερους στη νίκη της Εθνικής Ελπίδων στη Μολδαβία, όπου έλαμψε ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού, ο δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ ΚώσταςΤσιμίκας. Ο Φορτούνης έδειξε σημάδια αφύπνισης στην Κύπρο: το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας, αυτό με το αδύναμο Γιβραλτάρ, μπορεί να του κάνει καλό, αφού, αν αγωνιστεί, μπορεί και να σκοράρει και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό με καλή ψυχολογία. Στο προηγούμενο ματς εναντίον του Γιβραλτάρ είχε σκοράρει εκτός έδρας.

Στο μεταξύ, από την ΠΑΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις τού πρώην προπονητή της ομάδας Μπεσνίκ Χάσι, που μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βέλγιο είπε ότι πλήρωσε «τα μέτρια αποτελέσματα μιας καινούργιας ομάδας, που δεν είναι εκτός στόχων και έχει πιάσει έναν σημαντικό: παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ». Ο Χάσι δεν δέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης και είπε μάλιστα ότι στον ίδιο περισσότερο καλό του έκανε το πέρασμα απ’ τον Ολυμπιακό παρά κακό, αφού απέκτησε ακόμη ένα παράσημο με την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν μια ομάδα ψάχνει του χρόνου προπονητή μόνο για το καλοκαίρι, θα του χτυπήσει την πόρτα. Κρίμα, όμως, που κάθε σεζόν διαρκεί δέκα μήνες…