«Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τη δεύτερη θέση πολύ νωρίτερα, αλλά δεν μας βοήθησε και η τύχη, ιδιαίτερα στη Βοσνία όπου θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει στο τέλος, ενώ με την Εσθονία κάναμε εμείς τη ζωή μας δύσκολη. Οπως και να έχει πλέον δεν κοιτάμε πίσω και πάμε για δύο νίκες, περιμένοντας να μας βοηθήσουν και τα άλλα αποτελέσματα».

Ο Κώστας Φορτούνης αναμένεται να είναι εκ των ηγετών στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας να κάνει το 2/2 με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας το αποψινό (21.45, Σκάι και Cosmotesports) κομβικό παιχνίδι στην Κύπρο.

Μάλιστα, οι διεθνείς μας θα γνωρίζουν λίγο πριν αρχίσει ο δικός μας αγώνας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας αν θα έχει κόψει βαθμούς το Βέλγιο από τη Βοσνία (ακόμα και ισοπαλία) ώστε με δική μας νίκη να περάσουμε και πάλι τους Βόσνιους. Αλλά όπως εξηγεί ο διεθνής άσος μιλώντας στα «ΝΕΑ», «είναι άσχημο να εξαρτάται η τύχη σου από άλλα αποτελέσματα, γιατί σας θυμίζω ότι δεν είναι μόνο η Βοσνία, αλλά και το ενδεχόμενο να μη βγάλει ο όμιλός μας δεύτερο στα μπαράζ, συνεπώς παίζει και το τι θα γίνει και στα άλλα γκρουπ. Εμάς όμως δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτε άλλο από το να κάνουμε τις δύο νίκες με Κύπρο και Γιβραλτάρ (την Τρίτη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης) και μετά να κάνουμε ταμείο» επισημαίνει ο Κώστας Φορτούνης, που δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, το κλίμα είναι πολύ καλό, όλα τα παιδιά είναι καλά και πάμε για τις δύο νίκες».

Λίγο πιο δίπλα, ο πρώην συμπαίκτης του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, αλλά πλέον μόνο στην Εθνική, ο Παναγιώτης Ρέτσος με την ψυχολογία στα ύψη (μετά τη μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, όπου ήδη έχει εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που ζουν το ποδόσφαιρο στη Γερμανία) δεν κρύβει και αυτός την αισιοδοξία του: «Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και θεωρώ ότι με τη βοήθεια και του Θεού θα πάρουμε τελικά τη δεύτερη θέση να πάμε στα μπαράζ. Είναι κρίμα, γιατί με την Εσθονία εντός έδρας βάλαμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κρύβει εκπλήξεις. Με το Βέλγιο, πάλι, κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας αλλά δεν πήραμε κάτι, αφού ο αντίπαλός μας έχει δυο-τρεις πολύ μεγάλους παίκτες που έκαναν τη διαφορά με μία-δύο κινήσεις τους» λέει ο νεαρός άσος.