«Τι καιρό κάνει στη Νότια Αφρική;». Ακόμα και ένας 16χρονος θα έβρισκε καλύτερη ατάκα για να προσεγγίσει την κοπέλα που του ενεργοποιεί τους αισθητήρες της έλξης. Ο Ζεράρ Πικέ ωστόσο, που θεωρείται ο εξυπνότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, σύμφωνα τουλάχιστον με την καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia», δεν βρήκε τίποτε καλύτερο να γράψει στο μήνυμά του προς τη Σακίρα για να της προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Το ερώτημα ήταν του συρμού, αλλά η ανταπόκριση από την κολομβιανή σταρ της μουσικής βιομηχανίας ήταν πέραν του αναμενόμενου.

Στα επτά χρόνια της σχέσης τους, η Σακίρα πασπάλισε τον Πικέ με χρυσόσκονη διασημότητας, όπως έκανε πριν από χρόνια η επίσης τραγουδίστρια Βικτόρια Ανταμς με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ταμπεραμέντο

Βέρος Καταλανός, ψηλός, ξανθός και γαλανομάτης και όπως διαβεβαιώνει ο πατέρας του, με IQ 170, ο Πικέ γλίστρησε με ταχύτητα στις ιλουστρασιόν σελίδες των περιοδικών μόδας, μουσικής, αλλά και πολιτικής. Στην αρχή ήταν χαμηλών τόνων αλλά με το προσάναμμα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλωνίας έτοιμο να πάρει φωτιά στην καρδιά του, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα δεν έκρυψε ποτέ τα σχέδια και τις φιλοδοξίες του.

Πέρυσι τέτοια εποχή ομολογούσε πως στόχος του είναι η κατάληψη του προεδρικού θώκου της Μπαρτσελόνα. Μετά την ηγετική του εμφάνιση την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Καταλωνία, πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι το μέλλον του έχει χαράξει πορεία προς την ηγεσία της Generalitat. Τα βουρκωμένα μάτια που επέδειξε με θεατρικότητα μπροστά στις δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή του για τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων εις βάρος των συμπατριωτών του, αλλά και η κατά μέτωπον επίθεσή του στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, θα εξαργυρωθούν κάποτε σε ψήφους.

Ο Ζεράρ Πικέ αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του διχασμού της κεντρικής εξουσίας της Μαδρίτης με την Καταλωνία.

Η δράση του υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά όχι της ανεξαρτησίας, όπως διευκρινίζει σε κάθε ευκαιρία, οι δηλώσεις και οι παροτρύνσεις προς τους Καταλανούς να ψηφίσουν και κυρίως η σύγκρουσή του με τον έτερο πόλο που εκφράζει τη φωνή της Μαδρίτης, τον ανδαλουσιανό αρχηγό της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, έχουν δημιουργήσει μία ιδιόμορφη θρυαλλίδα στα θεμέλια της Εθνικής Ισπανίας, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει. Η στάση του έχει ενοχλήσει ακόμα και τον συμπαίκτη του στην Μπάρτσα, Σέρτζιο Μπουσκέτς, που δήλωσε ότι όπως ο ίδιος έχει επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο, καλό θα ήταν να τον μιμηθούν και οι υπόλοιποι.

Πέρυσι ο Πικέ κατηγορήθηκε άδικα ότι είχε ξηλώσει από τη φανέλα των Φούριας Ρόχας την ισπανική σημαία. Για τον μαδριλένικο Τύπο είχε λίγη σημασία αν επρόκειτο για παρεξήγηση. Αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ήταν να εξαπολύσει νέα πυρά εναντίον του σημαντικότερου εκπροσώπου των Καταλανών στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ως αντίδραση ο Πικέ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Εθνική μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018.

Την Κυριακή έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής στην περίπτωση που η στάση του για το δημοψήφισμα προκαλεί πρόβλημα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ζουλιέν Λοπετέγκι αγνόησε τους χιλιάδες Μαδριλένους που κατέκλυσαν με μηνύματα τα social media με αίτημα να αποκλειστεί ο Πικέ. Του έστησε όμως μία παγίδα: στην πρώτη προπόνηση άφησε ανοιχτές τις πόρτες, επιτρέποντας ουσιαστικά στους διαμαρτυρόμενους να εκφραστούν με λόγια χαμαιτυπείου προς τον ποδοσφαιριστή της Μπάρτσα.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και αποκάλυψε το πρελούδιο του ταλέντου του στην πολιτική. Εμφανίστηκε αγέρωχος ενώπιον των δημοσιογράφων και τους είπε ότι πολλοί απ’ αυτούς που τον αποδοκίμασαν θα άλλαζαν απόψεις αν δειπνούσαν μαζί του. Πρόσθεσε πως ο λόγος που δεν αποσύρθηκε αμέσως από τους Φούριας Ρόχας ήταν γιατί θα ήταν σαν να νικούσαν όσοι τον βρίζουν και συμπλήρωσε πως πλέον θέλει να συνεχίσει στην Εθνική και μετά το 2018!

Σε μία ακόμα επίδειξη πολιτικής ευκαμψίας είπε πως ετοιμάζεται να συμμαχήσει επιχειρηματικά με τον ορκισμένο εχθρό του και αρχηγό της Ρεάλ και της Εθνικής, Σέρχιο Ράμος.