Αυτό που έλειπε από την Εθνική Ανδρών στην περιπέτεια του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ το βρήκε ο Αρης, ο οποίος με την πρόσληψη –ή καλύτερα την επιστράτευση του Παναγιώτη Γιαννάκη, καθώς είχε να εργαστεί σε σύλλογο από τον Ιούνιο του 2014, μετά την αποχώρηση από τη Λιμόζ –εξασφάλισε ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για να προοδεύσει μια ομάδα: έμπνευση!

Το μαρτυρούσε η γλώσσα του σώματος των πρωταγωνιστών κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο Nick Galis Hall, όπου ο Αρης υπέταξε (70-63) τον συμπολίτη ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης για 23η φορά στην ιστορία του από καταβολής του θεσμού. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε χθες ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (στις 13.30) με τη συμμετοχή και των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου και ο 43ος τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου 2018 στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη σε αρκετά τάιμ άουτ, με τους παίκτες του Αρη να ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους για να καταγράψουν τα μηνύματα του 58χρονου προπονητή, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να εντάξει στο κλίμα της ομάδας αθλητές που μετρούσαν από 48 ώς 120 ώρες στη Θεσσαλονίκη.

Αποφασιστικά στο πηδάλιο

Τρανό παράδειγμα ο Κιθ Μπένσον, ο οποίος έπειτα από jet lag και μόλις μια προπόνηση είχε υψηλή αποτελεσματικότητα, ενώ ο Γκάρι Μπελ είχε εξίσου σημαντική συνεισφορά χωρίς να γνωρίζει απέξω τα μικρά ονόματα των συμπαικτών του! Τα ταχύρρυθμα φροντιστήρια αποτελούν έργο Δράκου, ο οποίος από τη στιγμή που βεβαιώθηκε για τις οικονομικές δυσκολίες της διοίκησης Λάσκαρη, άρπαξε αποφασιστικά το πηδάλιο για να οδηγήσει το απαιτητικό καράβι μακριά από τη φουρτούνα. Το αληθινό μεγαλείο του, όμως, φάνηκε μετά την πρόκριση, καθώς με την εν γένει στάση και τις δημόσιες τοποθετήσεις του δεν «μεγάλωσε» την επιτυχία, θέτοντας καινούργιους αγωνιστικούς στόχους για το τμήμα μπάσκετ. Απαντες, ωστόσο, του αναγνωρίζουν ότι η φλόγα του μπορεί να οδηγήσει την ιστορική ομάδα σε ένα άλλο επίπεδο, αρκεί στο δύσκολο ταξίδι των πολλαπλών διοργανώσεων (πρωτάθλημα, Κύπελλο, FIBA Τσάμπιονς Λιγκ) να βρει νέους οικονομικούς «συμπαίκτες» και η σκιά του Νίκου Γκάλη, που μνημόνευσε με τον προσήκοντα σεβασμό προχθές το βράδυ, να αποτελέσει τη δεύτερη ωστική δύναμη που θα συσπειρώσει στο έπακρο την κιτρινόμαυρη κοινότητα.