Ο Αρης ξέθαψε την πανοπλία τού αυτοκράτορα και με τη σφραγίδα του Παναγιώτη Γιαννάκη και την υποστήριξη 5.500 οπαδών του στο Nick Galis Hall απέκλεισε (70-63) τον μεγάλο αντίπαλο ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος για τρίτη σερί σεζόν. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια ομάδα εκ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ σε μονό ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου βάσει της εξαγγελίας της ΕΟΚ και τα ζευγάρια θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης.

Η νίκη του Αρη αποκτά διαστάσεις θριάμβου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι 48 ώρες πριν από το τζάμπολ(!) υποδεχόταν τον βασικό σέντερ στο αεροδρόμιο. Ο Κιθ Μπένσον, μάλιστα, ήταν εκ των κορυφαίων με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ την τριάδα των διψήφιων συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος (12 π., 10 ρ., 4 ασ.) και Κουάμι Βον (10 π., 5 ασ.).

Εν μέσω διοικητικής και οικονομικής αστάθειας, ο Δράκος –που παραμένει ένα τεράστιο «brand name» συσπειρώνοντας τον Αρη σε όλα τα επίπεδα –πιστώνεται την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία «στραγγάλισε» τον ΠΑΟΚ εκτοξεύοντας τη διαφορά ακόμη και στο +19 (51-32, στο 23′).

«Είναι αλήθεια ότι έχω έντονα συναισθήματα. Ηταν μια πολύ ωραία βραδιά. Ηταν και ο εγγονός μου εδώ. Κάθε νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά εμείς πρέπει επίσης να σκεφτόμαστε ότι ένα παιδί επανήλθε από κώμα, όπως και ότι ο Νικ (σ.σ. Γκάλης) φορά το δαχτυλίδι του Hall Of Fame. Η σκιά του βρίσκεται σε αυτό το γήπεδο» σχολίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά την ιστορική πρώτη παρουσία του στον πάγκο του Αρη. Ο Δικέφαλος τα έδωσε όλα στο φινάλε, αλλά το ξαφνικό πρόβλημα τραυματισμού του Αντώνη Κόνιαρη, σε συνδυασμό με τη απουσία του χειρουργημένου στους κοιλιακούς Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, στέρησε δύο σημαντικά όπλα από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος δήλωσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια, επιθυμία και συγκέντρωση. Δεν τα είχαμε όσο θα έπρεπε και αυτό μας στενοχωρεί πολύ».

Ανετα οι Αιώνιοι

Στους άλλους προημιτελικούς, οι Αιώνιοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προκρίθηκαν δια περιπάτου και μπαίνουν στην τελική ευθεία ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα της Α1. Οι Πράσινοι ισοπέδωσαν (84-54) τον Κολοσσό στη Ρόδο έχοντας πέντε διψήφιους σε πόντους (Λοτζέσκι και Βουγιούκας από 14 π., Καλάθης 13 π., 6 ασ., Ρίβερς 11 π., Ντένμον 10 π.) και τον Βουγιούκα να δηλώνεται ως αρχηγός μετά την καθαίρεση του Νικ Καλάθη. Οι Πειραιώτες (Στρέλνιεκς 16 π., Τόμπσον 15 π., 9 ρ., Πρίντεζης 11 π., Παπανικολάου 10 π., 7 ρ.) διέλυσαν (97-67) τον ΓΣΛ Φάρο στη Λάρισα, όπου βραβεύθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης, Βαγγέλης Κουτσουκέρας (προπονητής) και Ανδρέας Γκατζούλης (γυμναστής) στη γενέτειρά τους. Και η ΑΕΚ πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο νικώντας άνετα (92-67) το Ρέθυμνο έχοντας επίσης τέσσερις διψήφιους (Μπάρλοου 16 π., Σάκοτα 15 π., Ελονού και Σι από 11 π.).