Καταδίκασε ουσιαστικά με τη δήλωσή του «δικαίως ξεκινάμε χωρίς κόσμο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό» τα βίαια επεισόδια στον τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ ο Γιώργος Πρίντεζης, που παρατήρησε με δυσαρέσκεια πως «χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα». Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ τόνισε πως δεν έχει μεγάλη σημασία ως προς τους τίτλους στο τέλος της σεζόν ποιος θα είναι ο νικητής στις 8 Οκτωβρίου, ενώ υποσχέθηκε πως ο Ολυμπιακός θα παίζει φέτος ακόμη πιο μοντέρνο, ωραίο και γρήγορο μπάσκετ.

«Δικαίως ξεκινάμε χωρίς κόσμο με αυτά που έγιναν στον τελευταίο τελικό πέρυσι. Τα έχουμε ξαναπεί. Καλό είναι να μην γίνονται τέτοια πράγματα, να έρχονται να παρακολουθούν όλοι την ομάδα που αγαπούν και να περνούν ένα ευχάριστο δίωρο. Αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Στη συγκεκριμένη ερώτηση μπορώ να σου απαντήσω από πολλές μορφές, αλλά θέτονται θέματα βίας και θέλει χρόνο για να γίνουν τα πράγματα έτσι όπως πρέπει να γίνονται», δήλωσε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Α1 ο Πρίντεζης και πρόσθεσε:

«Δεν θα έλεγα πως είναι καθοριστικό ποιος θα είναι ο νικητής. Γιατί πολλές φορές η χρονιά έχει αρχίσει με άλλο τρόπο σε ένα ντέρμπι και έχει τελειώσει με άλλον τρόπο. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι και σίγουρα θέλουμε να είμαστε νικητές. Ουσιαστικά κερδίζεις, ηρεμία, χρόνο δουλειάς και ξεκινάς τη χρονιά με το δεξί».

Αναφορικά στον παράγοντα τύχη, ο Πρίντεζης είπε: «Η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά στο επίπεδο που αγωνιζόμαστε. Μακάρι η τύχη να έχει μεγάλη διάρκεια και στο τέλος της χρονιάς να έχουμε φτάσει εκεί που στοχεύουμε».

Τι θα αλλάξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι; «Γενικότερα, όχι μόνο εμείς, αλλά και το μπάσκετ εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο γρήγορο, βλέπουμε όλο και περισσότερους ταλαντούχους παίκτες. Αν και δεν ήμουν από την πρώτη ημέρα στην προετοιμασία, ο κόουτς θέλει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα, να καταφέρει κάθε παίκτης να βγάλει το ταλέντο του, έχουμε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και το βάθος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ειδικά σε μια χρονιά που είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και τα ταξίδια. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ακόμη πιο μοντέρνο, ωραίο και γρήγορο μπάσκετ. Ενέργεια, ταχύτητα, άμυνα, ρυθμός και το βάθος είναι από τα βασικά συστατικά για να καταφέρεις να κατακτήσεις τίτλους».

Σπανούλης: «Να έχουμε υγεία και να παίζουμε καλό μπάσκετ»

Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης του, που είναι το πέμπτο παιδί του, ο Βασίλης Σπανούλης ευχήθηκε «υγεία και να παίζουμε καλό μπάσκετ» ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» βρέθηκε στην κοινή εκδήλωση ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού για την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας τους για 7η χρονιά και υπενθύμισε πως καλύτερο εν συγκρίσει με την περυσινή χρονιά θα είναι μόνο η κατάκτηση των τίτλων της Euroleague και του πρωταθλήματος.

Για τις προσδοκίες του τη νέα σεζόν, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Ο αθλητισμός έχει και ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, για εμάς είναι περισσότερες οι ευχάριστες. Το θέμα είναι να μπορείς να τις διαχειρίζεσαι, και τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για έναν προπονητή και για μία ομάδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και να παίζουμε όμορφο μπάσκετ που θα το χαρούν οι φίλαθλοί μας».

Ρωτήθηκε αν η τύχη παίζει ρόλο στην επίτευξη των επιτυχιών και τους τραυματισμούς που μπορεί να έχουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν και απάντησε: «Χρειάζεται τύχη στο θέμα της υγείας και στο μπασκετικό κομμάτι. Εύχομαι να την έχουμε, αλλά εγώ έχω μια φιλοσοφία, ότι την τύχη σου την κυνηγάς. Δεν πρόκειται να σου έρθει μόνη της αν δεν την κυνηγάς, αν δεν δουλέψεις σκληρά. Μόνο τότε θα έχεις την τύχη μαζί σου».

Να περιμένουν να δουν κάτι διαφορετικό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και κάτι ακόμη καλύτερο από πέρυσι; «Το καλύτερο από την περυσινή χρονιά είναι να πάρουμε το Κύπελλο, το ελληνικό πρωτάθλημα και τη Euroleague, αφού ήμασταν στον τελικό. Εμείς θα πάμε βήμα-βήμα, έχουμε μεγάλους στόχους, κάνουμε πρωταθλητισμό, διεκδικούμε και τους τρεις τίτλους των διοργανώσεων που μετέχουμε και όπως είπα πριν να έχουμε υγεία και να παίζουμε καλό μπάσκετ», απάντησε ο Σπανούλης.