Πέντε αγωνιστικές, ένδεκα βαθμοί, εννέα γκολ και ούτε μία ήττα για τον σεληνιασμένο Πανιώνιο, ο οποίος ισοπέδωσε (4-1) τη Λάρισα αναδεικνύοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Λάμπρου 33′, Γεσίλ 50′, Σπιριντόνοβιτς 68′, Μασούρας 77′) και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια ομάδα που πέτυχε το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις (90’+1′) με χτύπημα πέναλτι του Φατιόν. Κατά τη διάρκεια της σαρωτικής εμφάνισης του Πανιωνίου, ο οποίος τις δύο τελευταίες σεζόν εντυπωσιάζει με την αγωνιστική παρουσία του, συνέβησαν δύο αξιοσημείωτα περιστατικά. Το πρώτο είχε πρωταγωνιστή τον Γερμανό τουρκικής καταγωγής Σαμέντ Γεσίλ, ο οποίος στον πανηγυρισμό του γκολ κάθησε εκτός αγωνιστικού χώρου, πλάι στη φυσούνα, και χειροκρότησε την ομάδα του. Το δεύτερο αποδεικνύει το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια του Πανιωνίου, καθώς μετά το πρώτο γκολ ο σκόρερ Λάζαρος Λάμπρου φάνηκε να… αναπαριστά το γνωστό παιχνίδι «πέτρα – μολύβι – ψαλίδι – χαρτί» με τον συμπαίκτη του Κυριάκο Σαββίδη κάνοντας τους υπόλοιπους να γελάσουν.

Ολα αυτά με τους γηπεδούχους να σταματούν στα τέσσερα γκολ καταμετρώντας ισάριθμες απουσίες (ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν είχε στη διάθεσή του τους Σιώπη, Ντουρμισάι, Οικονόμου, Μπαντή). Αντιθέτως, επανεμφανίστηκε στο ρόστερ των Κυανέρυθρων ο Μασούντ Σοτζάεϊ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του έχοντας, μάλιστα, και δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

«Δώσαμε μια πολύ καλή παράσταση. Η χημεία με τα παιδιά είναι εξαιρετική. Τους έχω εμπιστοσύνη. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω άγχος, γιατί άγχος έχει εκείνος που δεν δουλεύει ή δεν ξέρει να δουλέψει σωστά. Από τις 15 Ιουνίου ξέρω τι υλικό έχω και ξέρω ότι έχουμε την ποιότητα για να πάμε καλά. Κοιτάμε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, όπως αρμόζει στον σύλλογό μας. Τώρα, όμως, πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τη Λαμία» σχολίασε μεταξύ άλλων ο προπονητής των νικητών.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά (81′ Σταυρόπουλος), Κόρμπος (79′ Πινιώτης), Λάμπρου, Μασούντ, Σαββίδης, Γεσίλ (64′ Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17′ Κούσας), Κριζμάν (83′ Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46′ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.