Ο Πανιώνιος απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και νίκησε την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη με 4-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Τα γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου σημείωσαν οι Λάμπρου (33΄), Γεσίλ (50΄), Σπιριντόνοβιτς (68΄) και Μασούρας (78΄). Για την ΑΕΛ μείωσε ο Φατιόν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, συνεχίζει κι εφέτος ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης χωρίς να κάνει… ηχηρές μεταγραφές, αλλά με εξαιρετικό στήσιμο και παίκτες που γνωρίζουν ακριβώς το ρόλο τους στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνει να είναι και πάλι άκρως ουσιαστική, σοβαρή, πειθαρχημένη και δεν είναι καθόλου τυχαίο το 3-2-0 που έχει μετά από τις 5 πρώτες αγωνιστικές.

Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία των «βυσσινί», που συνεχίζουν την φθίνουσα πορεία που είχαν από την περασμένη σεζόν, όταν σώθηκαν στο φινάλε της περιόδου. Ετσι και στην τρέχουσα περίοδο μετά από 5 ματς έχουν μόλις 2 βαθμούς με τρεις ήττες ήδη και στα περισσότερα συνοδευόμενες από κακές εμφανίσεις.

Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική και στα δύο 45λεπτα. Το γκολ του Λάμπρου στο 33΄ με δυνατό σουτ έκρινε το πρώτο μέρος στη Νέα Σμύρνη, αν και στο 44΄ οι Θεσσαλοί «άγγιξαν» την ισοφάριση με τη σωτήρια επέμβαση του Κότνικ στο πλασέ του Γιοβάνοβιτς.

Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αν το απευθείας φάουλ του Μασούντ δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι «κυανέρυθροι» έκαναν… πλάκα στην ΑΕΚ. Στο 50΄ ο Γεσίλ σα σε προπόνηση «έγραψε» το 2-0 και στα επόμενα 10 λεπτά ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε δύο τετ-α-τετ απέναντι στον Μπόζοβιτς για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Η ομάδα του Γρηγορίου έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 68΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με το πλασέ του κορυφαίου της παίκτη, Σπιριντόνοβιτς. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 77΄ ο Μασούρας, μόλις 13 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φατιόν στις καθυστερήσεις πέτυχε το γκολ της τιμής για την ΑΕΛ.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Κίτρινες: Γεσίλ – Φατιόν, Ναζλίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά (81΄ Σταυρόπουλος), Κόρμπος (79΄ Πινιώτης), Σαββίδης, Μασούντ, Λάμπρου, Γεσίλ (64΄ Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17΄ λ.τρ. Κούσας), Κρισμάν (83΄ Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46΄ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.