Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πέτυχε ο Πλατανιάς, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καμάρας», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Ο Ενσικουλού πέτυχε στο 22΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία», που παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης, τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντάσιου στο 67΄.

Αφού… γλίτωσε το αυτογκόλ του Πριντέτα μόλις στο 3ο λεπτό (έδιωξε ο Ντεβέσα πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή), ο Πλατανιάς προηγήθηκε στο 22΄ με σουτ του Ενσικουλού και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο β΄ ημίχρονο, αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς τα δοκάρια σταμάτησαν τους Καστιγέχος (49΄) και Παπάζογλου (54΄).

Η αποβολή του Ντάσιου με δεύτερη κίτρινη στο 67΄ ανέκοψε το ρυθμό του Απόλλωνα και οι Χανιώτες κράτησαν το πολύτιμο 1-0 και πανηγύρισαν την πρώτη φετινή νίκη τους.

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες: Ντάσιος, Κοντοές – Πριντέτα, Στανισάβλιεβιτς, Στάμου, Πλιάτσικας

Κόκκινη: Ντάσιος (67΄, 2η κίτρινη)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ακης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας (57΄ Μενδρινός), Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης (82΄ Μάατσι), Αλμπάνης (58΄ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπιζιμίν, Βαλλιάνος, Παπάζογλου

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61΄ Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83΄ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70΄ Δημούτσος), Μπούντνικ