Ο Μέσι δεν χρειάστηκε να σκοράρει, καθώς το έκαναν οι αντίπαλοί του στην ίδια τους την ομάδα και η Μπαρτσελόνα με δύο αυτογκόλ, νίκησε με 3-0 την Χιρόνα εκτός έδρας, πραγματοποιώντας το 6Χ6 στην La Liga.

Η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο του Champions League πήρε μία ακόμη νίκη και διεύρυνε τη διαφορά της από την δεύτερη της κατάταξης, Ατλέτικο Μαδρίτης στο +4 και είναι πανέτοιμη για το ματς με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Πορτογαλία, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης.

Τα γκολ με τα οποία νίκησε η Μπαρτσελόνα: Δύο αυτογκόλ, Αντάι (17′) , Ιραϊθόθ (48′) και ένα του Λουίς Σουάρες (69′).

****H Ρεάλ Μαδρίτης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κι ο Ζινεντίν Ζιντάν έπρεπε να βγάλει κάποιον άσο από το μανίκι. Ετσι, εμπιστεύτηκε τον Ντάνι Σεμπάγιος, τον 21χρονο μέσο που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Μπέτις.

Στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα, ο νεαρός μέσος πέτυχε και τα δύο γκολ (10′ και 43′) στη νίκη 2-1 επί της ουραγού Αλαβές στο «Μεντιθορόθα» και έγινε ο ήρωας των «μερένγκες». Η Αλαβές είχε ισοφαρίσει με τον Γκαρθία στο 40′ .

Ο Σεμπάγιος είχε σημειώσει μέχρι το Σάββατο δύο γκολ σε όλη του την καριέρα στην Πριμέρα. Η Ρεάλ κινδύνευσε αρκετές φορές, με τους γηπεδούχους να σημαδεύουν δύο φορές τα δοκάρια του Κέιλορ Νάβας.

***Ο Ντιέγκο Κόστα, επιστρέφει στη Μαδρίτη τον Ιανουάριο. Το Σάββατο όμως, είχε την ευκαιρία να γνωρίζει το νέο γήπεδο της Ατλέτικο -το«Wanda Metropolitano»-και να τη δεί να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο κόντρα στη Σεβίλλη.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, με γκολ των Καράσκο (46′) και Γκριζμάν (69′), επικράτησε 2-0 στην 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

***Η Μάλαγα έβγαλε αντίδραση έστω και στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Μπιλμπάο στο Ροσαλέδα. Η ομάδα του Μίτσελ πήρε τον πρώτο της βαθμό παρότι έχανε 3-1 και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες (αποβολή Κουζμάμοβιτς στο 52′) , ισοφαρίζοντας στα τελευταία λεπτά (3-3).

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 4′ με πέναλτι του Αντούριθ. Ο Ρολάν ισοφάρισε για τη Μάλαγα στο 35′, όμως στη συνέχεια, ο Ινάκι Γουίλιαμς (51′ και 70′) έδωσε με δύο γκολ νέο προβάδισμα στη Μπιλμπάο με 3-1. Η ομάδα του Μίτσελ ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Μπαϊσέ (81′) και Ρολάν (84′).