Οπως το γράφει η φανέλα του! Ο Λουτσιάνο Νέβες θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το 18 το ’18, αντιμετωπίζοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ξανά σε αγώνα Κυπέλλου όπως το 2015, σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

«Με μεγάλη λύπη, σας ενημερώνω ότι πονάω και πάλι. Θα μείνω μερικούς μήνες χωρίς να κάνω αυτό που αγαπάω, αλλά θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός. Τώρα εστιάζω στην ανάρρωσή μου και βάζω τον Θεό μπροστά απ’ όλα. Είμαι πολύ λυπημένος, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσω μαζί με την οικογένειά μου αυτή τη μάχη. Ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο βραζιλιάνος παίκτης, ο οποίος στις 19 Αυγούστου 2015 είχε υποστεί ρήξη συνδέσμων και μηνίσκου στο δεξί γόνατο. Την ημέρα και την ώρα του αγώνα της Κορίνθιανς με τη Σάντος, οι εκπρόσωποι του Λουτσιάνο παράγγελναν σαμπάνιες για να γιορτάσουν τη συμφωνία για τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα. Μια μεταγραφή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς τα συμβόλαια εξαιτίας εκείνου του τραυματισμού έμειναν χωρίς υπογραφές.

Δύο χρόνια αργότερα ο Λουτσιάνο βιώνει κάτι ανάλογο, έχοντας όμως τη σιγουριά του τριετούς συμβολαίου που έχει υπογράψει με τον Παναθηναϊκό. Αλλά και της εμπιστοσύνης που έχει σε εκείνον ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του ΠΑΟ θα στηριχθεί περισσότερο στον Αλτμαν και επιδίωξε να κρατήσει την ομάδα απερίσπαστη. «Είναι νέο παιδί. Εχει τρία χρόνια συμβόλαιο και τον πιστεύουμε πολύ. Να δουλέψει καλά γιατί το σημαντικό είναι η αποθεραπεία και να επιστρέψει κοντά μας. Εχει τόση όρεξη για ποδόσφαιρο, που θα επιστρέψει πραγματικά δυνατός. Εχουμε παίκτες. Μη μειώνουμε τους άλλους. Και ο Αλτμαν έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες απ’ ό,τι έχει δείξει ώς τώρα. Θα δουλέψουμε και σε κάποιον άλλον σχηματισμό, για να δούμε πώς θα το καλύψουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ουζουνίδης.