Ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των Ερυθρολεύκων και ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στο παγκόσμιο μπάσκετ έζησε χθες συγκλονιστικές στιγμές στο πάρτι της ζωής του, που διοργάνωσε προς τιμήν του η αγαπημένη του ομάδα, ο Ολυμπιακός.

Ηταν μια μαγική βραδιά για τον Ντούντα, με καλεσμένους τους καλούς του φίλους και τους πιο θερμούς φιλάθλους που τόσο αγάπησε και τον αποθέωσαν πολλές φορές (δύο εκ των οποίων με standing ovation).

«Τεράστια προσωπικότητα, ένας πραγματικός δάσκαλος για μας στη Σερβία, αλλά από ό,τι καταλαβαίνω και για σας στην Ελλάδα. Μας έμαθε πολλά και τον ευχαριστούμε» είπε ο καλός του φίλος, ο διάσημος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, που επίσης γνώρισε την αποθέωση αλλά και… ασφυκτικό πρέσινγκ, ιδιαίτερα στο ημίχρονο, για αυτόγραφα και σέλφι! Μάλιστα χαιρέτησε τον κόσμο σε άψογα ελληνικά.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη βραδιά που μου χαρίσατε, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» είπε ο κόουτς Ιβκοβιτς σε κόσμο, προέδρους Ολυμπιακού αλλά και στους φίλους του γι’ αυτό το ιδανικό φινάλε σε μια μεγάλη καριέρα.

Οι φίλοι του Ιβκοβιτς (που επικράτησαν και με 111-103) ήταν εδώ, ακόμα και οι NBAers Φουρκάν Κορκμάζ, Ντάνιελ Σάριτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, με τον τελευταίο πάντως να μην αγωνίζεται ούτε δευτερόλεπτο καθώς οι Κινγκς το απαγόρεψαν.

Μόλις 1.16 πριν από το φινάλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ και αμέσως έτρεξε προς τον αντίπαλο πάγκο ζητώντας από τον Ντούντα να έρθει να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό, όπως και έγινε. Την ίδια ώρα Σπανούλης και Πρίντεζης έκαναν αναπαράσταση στο παιχνίδι το νικητήριο καλάθι της Κωνσταντινούπολης, αλλά ο Πρίντεζης αστόχησε!

Το χρονόμετρο δεν μηδένισε ποτέ, αλλά ο αγώνας ολοκληρώθηκε στα 28» πριν από το τέλος, καθώς τόσοι (28) είναι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στην πλούσια καριέρα του ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε ουσιαστικά στην τροπαιοθήκη του έναν ακόμα τίτλο χθες το βράδυ με αυτή την υπέροχη εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του Ντούντα.

Στα (πολλά) συν της βραδιάς, το θερμό χειροκρότημα στον Κώστα Σλούκα, το πρέσινγκ δεκάδων φίλων του Ολυμπιακού στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για σέλφι (όταν ελάχιστοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, τους «έκοψαν» μαχαίρι οι 8.000 φίλαθλοι στο υπόλοιπο γήπεδο), η αγκαλιά του Παναγιώτη Φασούλα με τον Ιβκοβιτς και φυσικά οι βραβεύσεις που του έγιναν από Ολυμπιακό (τα δύο φύλλα αγώνα των τελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1997 και 2012 σε κάδρο) και από Ευρωλίγκα (έγινε ο πρώτος προπονητής που βραβεύεται ως θρύλος της διοργάνωσης, τιμή που μέχρι πρότινος δινόταν μόνο σε παίκτες). Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Τζο Αρλάουκας, Ζάρκο Πάσπαλι, Ντράγκαν Τάρλατς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Μιχάλης Κακιούζης, Δημήτρης Παπανικολάου, Νέναντ Κρίστιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Παναγιώτης Φασούλας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Αντώνης Φώτσης, Νόβακ Τζόκοβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Ντούσαν Βούκσεβιτς, οι πιο λαμπροί καλεσμένοι του συγκινημένου Ντούντα.