Σχίσμα στον ποδοσφαιρικό κόσμο προκαλεί η σύγκρουση του Νεϊμάρ με τον Καβάνι, η οποία έφτασε πολύ κοντά στη χειροδικία!

Υπό τον τίτλο «Le Clash» (Η σύγκρουση) η «Εκίπ» αποκαλύπτει πως οι δύο άσοι της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασαν χιλιοστά από το να ανταλλάξουν γροθιές ο ένας με τον άλλον, όταν επενέβησαν οι συμπαίκτες τους Τιάγκο Σίλβα και Μαρκίνιος.

Η επιθετική κίνηση έγινε από την πλευρά του Νεϊμάρ, όταν ο Καβάνι του είπε πως δεν εκτίμησε τη στάση του στον αγωνιστικό χώρο, στο ματς με τη Λυών, όταν ο Βραζιλιάνος απαίτησε να εκτελέσει τις στημένες φάσεις και το πέναλτι.

Η έγκυρη εφημερίδα εκτιμά πως ο λόγος που επιμένει ο Καβάνι να εκτελεί φάουλ και πέναλτι είναι ο ειδικός όρος που υπάρχει στο συμβόλαιό του και προβλέπει πριμ ενός εκατ. ευρώ αν βγει πρώτος σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η καταλανική «Sport» υποστηρίζει πως ο Νεϊμάρ έχει επικοινωνήσει ήδη με τον πρόεδρο της Παρί Νάσερ αλ Κελαϊφί και του κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον Ουρουγουανό και ζήτησε να διώξει τον Καβάνι!

Τείχος στο επερχόμενο τσουνάμι που απειλεί να καταστρέψει το πιο φιλόδοξο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ των τελευταίων χρόνων προσπαθεί να υψώσει ο Αλ Κελαϊφί, αποδίδοντας ευθύνες στον Τύπο για όσα διαδίδονται.

Παρ’ όλα αυτά έδωσε εντολή στον αθλητικό διευθυντή της Παρί Αντέρο Ενρίκε να μιλήσει και στους δύο παίκτες παρουσία του προπονητή Ουνάι Εμερι.

Ο τελευταίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για την «πιλάτεια» στάση του να αφήσει τους δύο παίκτες να τα βρουν μεταξύ τους.

Ο βραζιλιάνος προπονητής Μουρίσι Ραμάλιο που είχε υπό τις εντολές του στη Σάντος τον Νεϊμάρ τη διετία 2011-2013 κατηγορεί ως υπεύθυνο για την αναταραχή στην Παρί τον βάσκο προπονητή της.

«Πάντοτε υποστηρίζω τους προπονητές, αλλά αυτός είναι ένοχος. Τα έχει κάνει άνω – κάτω. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος θα εκτελεί τα κόρνερ, τα φάουλ, όλα πρέπει να είναι ρυθμισμένα. Αυτός ο προπονητής δεν έχει καθόλου ήθος. Πρέπει να επιστρέψει στη Σεβίλλη» υποστηρίζει ο Ραμάλιο και μαζί του συμφωνεί ο πρώην προπονητής της Γκρέμιο Κέλσο Ροτ:

«Το οικονομικό ζήτημα δεν έχει σχέση με το τεχνικό ζήτημα».

Με Νεϊμάρ ο Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έλαβε θέση υπέρ του Νεϊμάρ γράφοντας στα social media πως ο Βραζιλιάνος ούτε που θα έπρεπε να ρωτά αν πρέπει να εκτελέσει φάουλ ή πέναλτι.

Εναντίον του Νεϊμάρ τάχθηκαν οι γάλλοι πρώην διεθνείς Αλέν Ζιρές και Κριστόφ Ντουγκαρί υποστηρίζοντας πως ο νεοαφιχθείς ποδοσφαιριστής πρέπει να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον Καβάνι.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε προκαλέσει ο Νεϊμάρ και το 2010 στη Σάντος. Τότε είχε τιμωρηθεί από τον προπονητή του, ο οποίος ωστόσο στη συνέχεια απολύθηκε.