Ως το ιδανικό «ξυπνητήρι» λειτούργησε ο Εμανουέλ Εμενίκε, που επιστρέφοντας στο βασικό σχήμα με (2) γκολ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη (2-1) επί του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για το Κύπελλο.

Ο Νιγηριανός ήταν κεφάτος και με δύο γκολ σε έξι λεπτά (71′ με πέναλτι και 77′ με πλασέ) έκανε τη διαφορά, αν και οι Πειραιώτες και πάλι δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και μέχρι τα γκολ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι μείωσαν με τον Τσουκαλά (83′).

Απλά ήταν πολύ πιο δραστήριοι από τον αντίστοιχο αγώνα του Σαββάτου (και πάλι απέναντι στους Αρκάδες, όπου είχαν μείνει στο 1-1), αλλά ήταν φανερό ότι έλειπε η χημεία από αυτό το νέο σχήμα.

Λογικό όμως, καθώς ο Μπέσνικ Χάσι, από το βασικό σχήμα του Σαββάτου, στο χθεσινό παιχνίδι χρησιμοποίησε μόνο τον Ζντίελαρ και οι υπόλοιποι ήταν νέοι, με Ταχτσίδη, Σισέ και Μίλιτς μάλιστα να κάνουν το ντεμπούτο τους με την ομάδα.

«Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, γιατί ο αντίπαλος έπαιξε μαζικά άμυνα, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος ιδιαίτερα από τους νέους Σισέ και Νικολάου» τόνισε ο Μπέσνικ Χάσι, που φυσικά συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση και πολλά θα κριθούν την Κυριακή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί και το παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Ο κοσοβάρος τεχνικός μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για τον αποκλεισμό του Ανσαριφάρντ από την αποστολή είπε: «Είχε την ευκαιρία να φύγει το καλοκαίρι όπως και ο Μάρτινς, αλλά προτίμησαν να μείνουν. Ξέρω ότι θέλει παιχνίδια ενόψει Μουντιάλ, πάντως έχουν και οι δύο πολύ καλή συμπεριφορά».

Με σφίξιμο στον προσαγωγό τελείωσε τον αγώνα ο Φορτούνης (σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική), ενώ ο Ανδρούτσος αντικαταστάθηκε έχοντας υποστεί διάστρεμμα. «Είναι πολύ θετικό που πήραν χρόνο και κάποια νέα παιδιά, τα οποία όμως θα πρέπει να βάζουν ψηλά τον πήχη για να βελτιώνονται καθημερινά» τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα, Σάββας Παντελίδης.

Δύο κάμερες (goal line) κατέστρεψαν κάποιοι οπαδοί στη θύρα 7, γεγονός που αποδοκιμάστηκε από πολλούς άλλους.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί (46′ Μάρτινς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ανδρούτσος (74′ Μίλιτς), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μπεν, Εμενίκε.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79′ Ιγκλέσιας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63′ Κουμάντεϊ), Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς (59′ Γκοντό), Δουβίκας.