Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο ακήρυχτος πόλεμος στην Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ του παλιού Εντισον Καβάνι και του νέου Νεϊμάρ, με έπαθλο τον θρόνο στον παριζιάνικο σύλλογο. Η προφητεία του Γιόχαν Κρόιφ επιβεβαιώθηκε με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων και σε άλλο έδαφος. Οταν η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Νεϊμάρ, ο φιλόσοφος του ποδοσφαίρου είχε πει: «Η άφιξη του Νεϊμάρ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Πάρτε για παράδειγμα τα φάουλ. Ο Νεϊμάρ είναι πολύ καλός. Και ο Μέσι έχει αποδείξει πως είναι εξαιρετικός. Ποιος από τους δύο θα τα εκτελεί; Ο Νεϊμάρ είναι ταλαντούχος αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να φέρω τον Νεϊμάρ».

Ολα τα παραπάνω τα έλεγε ο Κρόιφ για τη συνύπαρξη του Νεϊμάρ με τον Μέσι. Ο Βραζιλιάνος ποτέ δεν κατάφερε να αμφισβητήσει την ηγεμονία του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήγε στην Παρί.

Εκεί όμως τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη: ο Εντισον Καβάνι. Η προφητεία του Κρόιφ άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν ο Νεϊμάρ δεν έδειξε καμία διάθεση να συμβιβαστεί σε δεύτερο ρόλο πίσω από τον Ουρουγουανό. Και τότε άρχισαν τα όργανα.

Στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν άρχισαν να βγαίνουν στο φως οι πρώτες αψιμαχίες για το ποιος θα είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο. Οι αψιμαχίες μετατράπηκαν σε ανοιχτή ρήξη στο κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λυών όταν ο τηλεοπτικός φακός τούς συνέλαβε να διαπληκτίζονται για το ποιος θα εκτελέσει ένα φάουλ σε πλεονεκτική θέση και αργότερα το πέναλτι. Στην πρώτη φάση ο Ντάνι Αλβες πήρε την μπάλα και παρά την προτροπή του Καβάνι να του τη δώσει, ο Βραζιλιάνος την παρέδωσε στον συμπατριώτη του κάνοντας έξαλλο τον Ουρουγουανό.

Στο πέναλτι, ο Νεϊμάρ ζήτησε να το εκτελέσει αλλά δεν του το επέτρεψε ο Καβάνι, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να το μετατρέψει σε γκολ.

Μετά το ματς ο Καβάνι έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το Παρκ ντε Πρενς, αποφεύγοντας να περάσει από τη μεικτή ζώνη.

Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, ο Καβάνι προσπάθησε να διαψεύσει την εικόνα και να αποδώσει το όλο θέμα στις υπερβολές των δημοσιογράφων. Σημείωσε μάλιστα πως αυτός και οι συμπαίκτες του προσπαθούν να βοηθήσουν τον Νεϊμάρ να προσαρμοστεί!

Πόντιος Πιλάτος

Ο προπονητής Ουνάι Εμερι ουσιαστικά ένιψε τα χέρια του για το θέμα, δηλώνοντας πως είναι μεγάλα παιδιά και πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους. Ο Ισπανός κράτησε ίσες αποστάσεις από τους δύο παίκτες λέγοντας πως και οι δύο θα εκτελούν τις στημένες φάσεις και τα πέναλτι. Αν εξακολουθήσουν να διαφωνούν θα επεμβαίνει ο ίδιος. Η κόντρα του Νεϊμάρ με τον Καβάνι δεν πρόκειται να ξεθυμάνει γρήγορα μετά την τελευταία κίνηση του Βραζιλιάνου να κάνει unfollow στον λογαριασμό του συμπαίκτη του στο Instagram. Ο Νεϊμάρ θέλει να γίνει ο νέος βασιλιάς του ποδοσφαίρου, αλλά πρώτα πρέπει να ανέβει στον θρόνο της νέας του ομάδας. Με τόσα χρήματα που έχει επενδύσει πάνω του η Παρί και τις φανέλες του να πωλούνται σαν ζεστά καρβέλια, έχοντας αποφέρει ήδη στα ταμείο του συλλόγου 10 εκατ. ευρώ, η απόφαση του προέδρου Αλ Κελαϊφί για το τι πρέπει να κάνει είναι μάλλον εύκολη.