Ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, στο άδειο (λόγω τιμωρίας) γήπεδό Γ. Καραϊσκάκης, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τα πέναλτι του Μανιά στο 55΄ και του Τζούρτζεβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο πρωταθλητής μετρά ήδη τέσσερις χαμένους βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές.

Οι «γηπεδούχοι» παρασύρθηκαν στο τέμπο των Αρκάδων και σπατάλησαν το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Χάσι δεν είχαν δημιουργία, δεν μπορούσαν να βάλουν παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα οι όποιες απειλές προς την εστία του Αθανασιάδη να προέρχονται είτε από στατικές φάσεις είτε από σουτ εκτός περιοχής.

Ουσιαστικά το καλό διάστημα των Πειραιωτών στο πρώτο μισό του αγώνα συμπυκνώθηκε στο πεντάλεπτο από το 36΄ έως το 40΄. Στην πρώτη φάση το σουτ του Οφόε έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 38΄ νέα προσπάθεια του Βέλγου κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, στο 39΄ η κεφαλιά του Ένχελς από κόρνερ του Σεμπά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 40΄ ο Αθανασιάδης μόλις που πρόλαβε τον Τζούρτζεβιτς.

Ο καλοστημένος Αστέρας του Σάββα Παντελίδη κέρδισε πέναλτι σε ανύποπτη φάση, όταν στο 55΄ ο Ρομαό έπεσε σαν πρωτάρης στην μπάλα στο γύρισμα του Ισνάλδο από τη γραμμή του άουτ και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μανιάς στο επόμενο λεπτό για το 0-1.

Ο Χάσι πέρασε αμέσως Εμενίκε και Πάρντο αλλάζοντας το σχηματισμό σε 4-4-2, ο Νιγηριανός είχε δοκάρι στο 63΄ με κεφαλιά, αλλά χρειάστηκε να φτάσει ο αγώνας στο 84ο λεπτό για να ξανακάνει φάση ο Ολυμπιακός, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς.

Πριν απ΄ αυτό, πάντως, είχε χρειαστεί η επέμβαση του Καπίνο στο τετ α τετ με τον Καλτσά για να παραμείνει το σκορ στο 0-1, ενώ τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Καλτσάς έβγαλε τον Δουβίκα σε νέο τετ α τετ, αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας νίκησε κι αυτόν.

Κι ενώ ο αγώνας όδευε στη λήξη του, ο Ολυμπιακός στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο διαιτητής Κοτσαύτης έδειξε πέναλτι θεωρώντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ιγκλέσιας ύστερα από σουτ του Ανδρούτσου. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τζούρτζεβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζντιέλαρ, Σεμπά, Φιγκέιρας – Ιγκόρ, Αθανασιάδης, Ιγκλέσιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ένχελς, Ρομαό (Ανδρούτσος), Ζιλέ, Ζντιέλαρ, Οτζίτζα-Οφόε, Σεμπά, Μάριν (57΄ Εμενίκε), Καρσελά (57΄ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκόρ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ισνάλδο (60΄ Τσουκαλάς), Μαντίντα (77΄ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Μανιάς.