Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον τελικό του Κάρντιφ, ο Mr Goal του Τσάμπιονς Λιγκ Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσθεσε δύο ακόμα τέρματα στο βιογραφικό του, οδηγώντας τη Ρεάλ σε νίκη με 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ.

Ο CR7, που εκτίνει ποινή αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών στην Ισπανία και μοιάζει με θηρίο σε κλουβί, έφτασε τα 107 γκολ στην κορυφαία διοργάνωση, ενώ με το εύστοχο πέναλτι έγινε ο πρώτος σκόρερ από τα 11 μέτρα με 12 τέρματα.

Η κάτοχος του τίτλου και φαβορί για το τρεμπλ Ρεάλ έφτασε τα 72 συνεχόμενα παιχνίδια που πετυχαίνει γκολ και χρειάζεται πλέον δύο παιχνίδια για να ξεπεράσει το σπουδαίο ρεκόρ της Σάντος του Πελέ. Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου βρήκε τον στόχο 245 φορές σε 73 συνεχόμενα παιχνίδια από τις 21 Νοεμβρίου 1961 μέχρι τις 15 Αυγούστου 1963.

Παραλίγο τραγωδία στο παιχνίδι Μάριμπορ – Σπαρτάκ Μόσχας 1-1. Οπαδοί των φιλοξενουμένων εκτόξευσαν φωτοβολίδα η οποία πέρασε εκατοστά από τον διαιτητή. Νωρίτερα, οπαδοί της Μάριμπορ συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Τη σκυτάλη από την εντυπωσιακή πρεμιέρα των αγγλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ, της Μάντσεστερ Γ. και της Τσέλσι, πήραν η Μάντσεστερ Σίτι που επικράτησε με το ευρύ 4-0 της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ και η Τότεναμ που επιβλήθηκε της Ντόρτμουντ με 3-1 με δύο γκολ του Κέιν, σπάζοντας την «κατάρα» του Γουέμπλεϊ.

Η γνωστή Λίβερπουλ

Παραφωνία ήταν η Λίβερπουλ που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Σεβίλλη χάνοντας και πέναλτι με τον Φιρμίνιο! Το μόνο θετικό γι’ αυτήν, η επιστροφή του Κουτίνιο που έπαιξε ως αλλαγή.

Νέο κάζο για τους Πορτογάλους σε εντός έδρας ματς. Μετά την Μπενφίκα που ηττήθηκε με 2-1 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χθες ήταν η σειρά της Πόρτο να ηττηθεί με 3-1 από την Μπεσίκτας.

Κάζο και για τις ιταλικές ομάδες. Χθες ήταν η σειρά της Νάπολι να ηττηθεί με 2-1 από τη Σαχτάρ. Είχε προηγηθεί η ήττα της Γιούβε από την Μπάρτσα και η ισοπαλία της Ρόμα με την Ατλέτικο στο Ολύμπικο.

Στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση, η Λειψία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία από τη Μονακό σε 1-1. Το ιστορικό γκολ της γερμανικής ομάδας πέτυχε ο Φόρσμπεργκ στην πρώτη του προσπάθεια.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος: Λίβερπουλ – Σεβίλλη 2-2, Μάριμπορ – Σπαρτάκ Μόσχας 1-1.

6ος όμιλος: Φέγενορντ – Μάντσεστερ Σ. 0-4, Σαχτάρ – Νάπολι 2-1.

7ος όμιλος: Λειψία – Μονακό 1-1, Πόρτο – Μπεσίκτας 1-3.

8ος όμιλος: Ρεάλ – ΑΠΟΕΛ 3-0, Τότεναμ – Ντόρτμουντ 3-1.