Ο Μπέσνικ Χάσι πήγε κόντρα στη φιλοσοφία του –στις δικές του δηλώσεις σε τελική ανάλυση –και ο Ολυμπιακός έζησε το πιο εφιαλτικό εντός έδρας ημίχρονο στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αλλο τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλο του πρωταθλήματος» ήταν μια από τις δηλώσεις του και «όχι, δεν είναι με τίποτε τελικός» μια άλλη.

Ομως στο γήπεδο έστησε την ομάδα με σχήμα αγώνα Σουπερλίγκας λες και ήθελε εάν ήταν δυνατόν να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το ημίχρονο. Στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα, παρά τη λίγο πιο ήπια γεύση στο φινάλε από τα δύο γκολ του Πάρντο, υπήρχε έντονος προβληματισμός από προπονητή και παίκτες, οι οποίοι συμφώνησαν σε ένα σημείο.

«Προσεγγίσαμε εντελώς λάθος το παιχνίδι και το πληρώσαμε. Ηθελε εντελώς διαφορετική διαχείριση» είπαν σχεδόν με μια φωνή ο Μπέσνικ Χάσι (που παραδέχθηκε το λάθος του) και αρκετοί παίκτες, έχοντας συνειδητοποιήσει τι έγινε.

Ο κοσοβάρος τεχνικός, αν και ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είχε ίσως την πιο δύσκολη κλήρωση (με βάση πάντα τους υποψήφιους αντιπάλους) διαχειρίστηκε άψογα τα παιχνίδια με Παρτίζαν και Ριέκα, με ορθολογικά σχήματα και κυρίως με ενδεκάδες που είχαν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, κάτι που δεν έκανε με τη Σπόρτινγκ που ήξερε σίγουρα ότι είναι κλάσεις ανώτερη ομάδα από τις δύο προηγούμενες αντιπάλους του Ολυμπιακού. Οι Πορτογάλοι έχουν εξαιρετικό σύνολο αλλά και αδυναμίες, με τη διαφορά ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο έκαναν την, έτσι κι αλλιώς εξαιρετική, αντίπαλό τους να μοιάζει με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στα ντουζένια τους!

Είναι δεδομένο ότι ο Χάσι διχάστηκε μέχρι και λίγες ώρες πριν από τη σέντρα για το αν θα μπορέσει να χωρέσει μαζί Μάριν – Φορτούνη, όταν εκ του αποτελέσματος όποτε το έχει κάνει ο Ολυμπιακός δεν νικάει, αλλά κυρίως υποφέρει αμυντικά, καθώς και οι δύο τεχνίτες παίκτες (περισσότερο ο Μάριν) αγνοούν τι σημαίνει το «γυρίζω για να μαρκάρω».

Παράλληλα, ο Ζιλέ μπορεί να είναι έμπειρος, αλλά δεν είναι γρήγορος και κυρίως για τον ρόλο του κόφτη στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να χάσουν πραγματικά την μπάλα στο πρώτο 45λεπτο με τους Πορτογάλους, που εκτός από τα τρία γκολ είχαν και δύο δοκάρια και δύο κλασικές χαμένες ευκαιρίες στο ίδιο χρονικό διάστημα.