Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε καταφέρει να νικήσει τον Τζίτζι Μπουφόν, στα δύο περσινά μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και στον τελικό του 2015 στο Βερολίνο. Το πέτυχε χτες, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα δύο φορές!

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 τη Γιουβέντους στο Καμπ Νου, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου στον οποίο είναι και οι Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη διοργάνωση. Ο Μέσι έφτασε τα 99 ευρωπαϊκά γκολ, από τα οποία τα 96 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν η καλύτερη ευρωπαϊκή πρεμιέρα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μέσι λοιπόν, σκοράρισε αρχικά στο 45′ από ασίστ του Σουάρες, ο Ράκιτιτς πέτυχε το 2-0 στο 56′ και ο Αργεντινός ξαναχτύπησε στο 69′ για το 3-0.

Οι ισχυροί της διοργάνωσης έδειξαν από την πρεμιέρα τα δόντια τους. Πρώτη και καλύτερη η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία φρόντισε να στείλει το μήνυμα πως αυτή τη χρονιά δεν αστειεύεται. Η γαλλική ομάδα συνέτριψε 5-0 τη Σέλτικ στη Γλασκώβη με τον Εντινσον Καβάνι να σημειώνει δύο γκολ και φτάνοντας τα 22 έγινε ο πρώτος σκόρερ της Παρί σε ευρωπαϊκά ματς, ξεπερνώντας τον Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς. Τα πρώτα ευρωπαϊκά γκολ με τη φανέλα της νέας τους ομάδας πέτυχαν Νεϊμάρ και Εμπαπέ, ενώ αυτογκόλ σημείωσε ο Λούσινγκ.

Σούπερ Τσέλσι

Εντυπωσιακή επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ και για την Τσέλσι. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε συνέτριψε στο Στάμφορντ Μπριτζ την Καραμπάγκ 6-0 με δύο γκολ του Μπατσουιγί και από ένα των Πέδρο, Ζαμπακόστα, Αθπιλικουέτα, Μπακαγιόκο.

Η πρώτη αποβολή στην εφετινή διοργάνωση ήταν στην Αλιάντς Αρένα όπου η Μπάγερν νίκησε 3-0 την Αντερλεχτ. Ο αμυντικός της βελγικής ομάδας Σβεν Κουμς, αποβλήθηκε στο 11ο λεπτό καθώς ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι στην περιοχή. Ο πολωνός επιθετικός εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, ενώ τα άλλα δύο σημείωσαν οι Αλκάνταρα και Κίμιχ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-0 τη Βασιλεία, ωστόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο σκέπτεται τον τραυματισμό του Πολ Πογκμπά, ο οποίος αποχώρησε στο 19′. Τον αντικατέστησε ο Φελαϊνί που άνοιξε το σκορ. Σκοράρισαν επίσης οι Λακαζέτ και Ράσφορντ.

Ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το ματς στο Ολίμπικο μεταξύ της Ρόμα και της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η ΤΣΣΚΑ επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα στη Λισαβόνα.