Οι 64.580 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στην τελευταία πενταετία στα κύπελλα Ευρώπης τον κατατάσσουν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην αυριανή κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι σίγουρες ομάδες που θα αποφύγει είναι η Νάπολι, η οποία προκρίθηκε χθες με δεύτερη νίκη επί της Νις με 2-0, η Τότεναμ, η Βασιλεία, η πρώην ομάδα του Μπέσνικ Χάσι Αντερλεχτ, η Ρόμα και η Μπεσίκτας, ενώ εκκρεμεί η Λίβερπουλ, η οποία έχει προβάδισμα έναντι της Χόφενχαϊμ ενόψει της αποψινής αναμέτρησής τους στο Ανφιλντ με σκορ 2-1.

Επικεφαλής των οκτώ ομίλων θα τεθούν η κάτοχος του τίτλου και πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς επίσης οι Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας και Σαχτάρ Ντόνετσκ, όλες πρωταθλήτριες στα τελευταία εθνικά τους πρωταθλήματα.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται πολύ βαριά ονόματα. Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι περισσότερες εκκρεμότητες είναι στο τέταρτο γκρουπ. Οι μόνες σίγουρες είναι η Λειψία, η Φέγενορντ, η Σέλτικ, η Μάριμπορ, ενώ τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στην αυριανή κλήρωση έχουν ο ΑΠΟΕΛ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Κοπεγχάγη και η Σπόρτινγκ.

Να σημειωθεί πως με τη χθεσινή πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που συνοδεύτηκε με νίκη επί της Ριέκα η Ελλάδα ανέβηκε στη 12η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA με 26.400 βαθμούς, εκτοπίζοντας την Αυστρία που έχει 26.225 και την Τσεχία που βρίσκεται πια στη 14η θέση με 25.775 βαθμούς.