Στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω Ριέκας εκτοξεύτηκε ο Ολυμπιακός.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επέστρεψαν πανηγυρικά με δύο νίκες στην αφρόκρεμα της Ευρώπης, καθώς άλωσαν και την έδρα του αντιπάλου τους, την περίφημη Ρουγέβιτσα (1-0) και θα βάλουν στα ταμεία τους περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ!

Το σεντόνι θα τεντωθεί και πάλι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και την Πέμπτη το βράδυ οι Ερυθρόλευκοι θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Πιο εντυπωσιακό πάντως για την ελληνική ομάδα είναι ο τρόπος με τον οποίο έφτασε ώς εκεί, έχοντας αντικειμενικά τις πιο δύσκολες κληρώσεις (με βάση τους υποψήφιους αντιπάλους) και πετυχαίνοντας δύο εκτός έδρας νίκες επί των πρωταθλητών Σερβίας και Κροατίας, ομάδες που προέρχονται από σημαντικές ποδοσφαιρικές σχολές. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο σύνολο των τεσσάρων αγώνων.

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας μετά το πρώτο τέταρτο, θα μπορούσε να έχει τελειώσει την πρόκριση από το ημίχρονο. Ιδιαίτερα μετά το γκολ του Μάριν στο 25′ (έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και μεταβίβαση από τον κορυφαίο του ματς, Οφόε) οι Κροάτες κατέρρευσαν και η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ (με μεγαλύτερη ευκαιρία το πλασέ του Μάριν, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σλούγκα στο 31′).

Ο Μπέσνικ Χάσι, που οδήγησε τους Πειραιώτες στους ομίλους, έκανε κίνηση ματ ξεκινώντας τον εξαιρετικό και χθες Ρομαό –αντί του Σεμπά -, τον οποίο ανέβασε ως αμυντικό χαφ δένοντας πολύ περισσότερο το κέντρο άμυνας με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει ουσιαστικά στο πρώτο 45λεπτο.

Με εξαίρεση τη φάση όπου γλίστρησε ο Βούκοβιτς και οι Κροάτες έβγαλαν φάση με την κεφαλιά του Γκόργκον να περνά λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξε τον Κούτρη που δεν ήταν σε καλό βράδυ και στο τελευταίο δεκάλεπτο έβαλε και τον Φορτούνη, κρατώντας σχετικά άνετα τη νίκη, με κορυφαίους τους Οφόε και Ρέτσο.

Κομβική φάση πάντως ήταν η μεγάλη απόκρουση του Καπίνο (54′) στο εξ επαφής σουτ του Γκαβράνοβιτς, ενώ Ματέι (79′) και Μπεν (82′) έχασαν εκατέρωθεν από ένα τετ α τετ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε μετά το φινάλε του αγώνα: «Ο Ολυμπιακός γύρισε εκεί που ανήκει. Στην ευρωπαϊκή ελίτ. Είναι μια σπουδαία επιτυχία για τον Θρύλο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και να καταφέρουν όλες να προκριθούν».

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα (51′ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (77′ Ματέι), Μάλες, Γκόργκον (61′ Κβρζιτς), Μίσιτς, Εμπερ, Γκαβράνοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61′ Φιγκέιρας), Ρομαό (80′ Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66′ Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.