Είχε ενδιαφέρον η χθεσινή ανακοίνωση της ΑΕΚ: υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια οι Μπάμπης, Γιούσης και Αντωνίου και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα λογίζονται παίκτες της πρώτης ομάδας. Ολοι τους μετείχαν στο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας στο Κιέλτσε, ακολούθησαν τις οδηγίες του Χιμένεθ, έπεισαν για τις δυνατότητές τους και το επόμενο βήμα (υπο)γράφτηκε τη χθεσινή ημέρα. Ηταν καιρός η ΑΕΚ να ανεβάσει παιδιά από τη δεύτερη ομάδα στους μεγάλους. Και ακόμη καλύτερα, έφτασε η ώρα να αξιοποιηθεί κάποιος από τους νέους και να βρει τον δρόμο του. Ο Ολυμπιακός το κάνει με θαυμαστά αποτελέσματα τα τελευταία έτη, ο Παναθηναϊκός το επιχείρησε με επιτυχία στο παρελθόν, ενώ και τώρα προσπαθεί πάλι να βγάλει έναν πιτσιρικά και παράδειγμα αποτελεί το δίδυμο των Ευαγγέλου – Χατζηγιοβάνη. Η ΑΕΚ, πέραν του Γαλανόπουλου, ποιους νεαρούς εμπιστεύεται, αλήθεια; Γιατί το ζητούμενο, όπως σε όλες τις ομάδες φυσικά, δεν είναι να συμφωνούν κάποιοι να υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά και να ανεβαίνουν σταδιακά επίπεδο. Να καθιερώνονται. Αν και ο αθλητισμός συνήθως σου δίνει ό,τι αξίζεις. Υπό αυτή την έννοια, είναι κάτι το δίκαιο.

Μυστήριο στα Περιβόλια

Τελικά, υπήρχε ή όχι ασθενοφόρο στο γήπεδο όπου διεξήχθη ο αγώνας ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό; Το Τριφύλλι υποστηρίζει ότι άργησε να έρθει στο γήπεδο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο Μολέντο να διακομιστεί στο νοσοκομείο, ύστερα από τον τραυματισμό του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Πλατανιάς απαντά ότι υπήρχε, αλλά αναχώρησε με τη λήξη και επέστρεψε μετά! Οπως και να ‘χει, πρόκειται για παράλειψη. Με τις ευθύνες να βαραίνουν ασφαλώς και τη Σούπερ Λίγκα όταν προκύπτουν τέτοια γεγονότα.

Πρασινοκίτρινες μεταγραφές

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού αναμένεται να φορέσει ο αργεντινός αμυντικός Εμάνουελ Ινσούα. Οι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει τόσο με την Ουντινέζε, όσο και με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Το μόνο που απομένει είναι κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν οφειλές του ιταλικού συλλόγου προς τον Ινσούα. Η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό είναι για τρία χρόνια και ενισχύεται έτσι παραπάνω η αριστερή πτέρυγα της ομάδας. Μια και γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενες μεταγραφές, όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η ΑΕΚ δεν θα μείνει αδρανής σε αυτό το τελευταίο δεκαήμερο. Γιατί κάποια κενά στην επίθεση είναι παραπάνω από ορατά και οι αξιόπιστες λύσεις περιορισμένες.

Μοιρασιά

Ισοπαλία (1-1) για Ατρόμητο και Απόλλωνα στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ενα αποτέλεσμα που ασφαλώς αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενουμένους στην επιστροφή τους στο κλαμπ των ισχυρών. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κιβρακίδη (46’) και ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 88’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελμπάζ.