Ανήμερα τη γιορτή της Αγίας Αννας τον Δεκέμβριο του 1998 ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έπαιζε ακόμα στον Ολυμπιακό και πανηγύριζε έξαλλα στο παγωμένο Ζάγκρεμπ την κεφαλιά – γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου με την οποία είχε ισοφαρίσει σε 1-1 την Κροάσια. Εκείνο το αποτέλεσμα είχε σφραγίσει την πρόκριση των πρωταθλητών από τον όμιλο προς τα νοκάουτ παιχνίδια. Αυτή τη φορά ο γουρλής εμβληματικός αρχηγός (τότε) της ομάδας ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή στη Ριέκα με στόχο να πανηγυρίσει και πάλι, αυτή τη φορά από τον πάγκο.

Αρκετά χρόνια αργότερα κόντρα στην ίδια ομάδα (που απλά λεγόταν Ντινάμο πλέον) οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με ένα πολύτιμο διπλό με το γκολ του Ιντέγε προς το φινάλε, σφραγίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μένοντας ζωντανοί στο όνειρο να αποκλείσουν στο Γ. Καραϊσκάκης την Αρσεναλ (περνούσαν ακόμα και με ήττα 1-0).

«Χρυσή» υποθήκη

Μπορεί τελικά να μην τα κατάφεραν αλλά η παράδοση θετικών αποτελεσμάτων στην Κροατία αφήνει μια αισιοδοξία και για το αποψινό (21.45, Cosmote Sport 2) παιχνίδι στη Ριέκα, που θεωρητικά διακυβεύονται πολύ περισσότερα πράγματα για την ελληνική ομάδα. Η οποία ψάχνει την επαναφορά της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από μια χρονιά που δεν τα κατάφερε και πήγε στράφι.

Ο Μπέσνικ Χάσι γνωρίζει καλά ότι η αντίπαλός του δεν θα παίξει ούτε απόψε φουλ επίθεση και θέλει να την αιφνιδιάσει πετυχαίνοντας ο Ολυμπιακός πρώτος γκολ όπως ακριβώς έκανε στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπούμε στους ομίλους. Για αυτό άλλωστε ήρθα στην ομάδα. Να τη βοηθήσω να προκριθεί αλλά και να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο για τη συνέχεια» τόνισε ο κοσοβάρος τεχνικός.

Οπως όλα δείχνουν ο Κώστας Φορτούνης αυτή τη φορά θα πάρει θέση βασικού καθώς είναι σε καλή κατάσταση ενώ ο Χάσι ποντάρει πολλά και στον Μπεν ο οποίος είχε δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες στον Πειραιά αλλά δεν σκόραρε.

Στο μικρής χωρητικότητας (κάτω των 10.000 θεατών) Ρουγέβιτσα Αρίνα της Ριέκα οι Κροάτες αισιοδοξούν ότι θα εκμεταλλευτούν τη θερμή ατμόσφαιρα και θα προκριθούν. Γι’ αυτό άλλωστε έφτιαξαν άρον άρον και την έξτρα εξέδρα το καλοκαίρι, που ανέβασε τη χωρητικότητα λίγο πάνω από τις 8.000 θέσεις, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την UEFA για να παίξουν εκεί.