Ο Μάρκο Βεράτι παρομοίασε τον Νεϊμάρ με καρτούν. Ο επιθετικός της Τουλούζ Αντι Ντελόρ λέει πως μπορεί να τον συγκρίνει μόνο με τον Ροναλντίνιο γιατί είναι ένας καλλιτέχνης της μπάλας. Και ο πρόεδρος της Λυών Ζαν Μισέλ Ολάς πέταξε πετσέτα από την τρίτη μόλις αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος βλέποντας τα όργια του Νεϊμάρ στο Παρκ Ντε Πρενς.

Ο  μίστερ «222 εκατ. ευρώ» ξετυλίγει το αστείρευτο ταλέντο του στα γαλλικά γήπεδα έχοντας πετύχει ήδη τρία γκολ σε δύο παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα εκτοξεύει τα φαρμακερά του βέλη στην πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα.

Το γεγονός ότι οι Καταλανοί έχουν μπλοκάρει τα 26 εκατ. ευρώ μπόνους που έπρεπε να δώσουν στον πατέρα και μάνατζερ του παίκτη έχει φέρει τον Βραζιλιάνο σε ανοιχτή ρήξη με τη διοίκηση των Μπλαουγκράνα.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η εκτεταμένη τοποθέτησή του για τους διοικούντες την Μπάρτσα και εμφανή πλέον προσπάθεια να τους τροχίσει την αξιοπιστία. «Δεν είναι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί για τη διοίκηση της Μπάρτσα. Η ομάδα αξίζει πολύ περισσότερα και όλος ο κόσμος το γνωρίζει».

Ο πόλεμος μόλις άρχισε. Ο διάδοχος του Φίγκο στις καρδιές των Καταλανών είναι πια γεγονός.